Sport | Futball

Legmaradandóbb élmény

2003. november 12. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Egy magyar csapat meccse Németországban.

Németországi futballtorna:

2002 tavaszán busszal indultunk el a BVSC sporttelepről a 11 órás útra. Első megállónk München volt, ahol tartottunk egy kis pihenőt és megtekintettük az Olimpic Stadiont. Elképzelhetetlenül nagy ez az építmény, és a pálya gyepén nagyítóval sem találhattunk volna hibát. Egy-két óra nézelődés után Kempten városát vettük célba, ami egyébként utunk végállomása is volt. Miután megérkeztünk, elfoglaltuk szálláshelyünket, majd átöltöztünk és tartottunk egy rövid átmozgató edzést a legközelebbi tisztáson. Az első napot pihenéssel töltöttük. Az elkövetkező napokon korán keltünk és egy előre megadott időpontban együtt mentünk reggelizni az étkezőbe, ahol hatalmas meglepetés várt bennünket, ugyanis svédasztal fogadta a csapatokat. Annyiféle ételt még életemben nem láttam egy helyen. Több kaja volt, mint egy bevásárlóközpontban. Nem csak az volt a jó ebben, hogy lehetett válogatni, hanem abból a finomságból, ami nekem a legszimpatikusabb volt, annyit ehettem, amennyit csak akartam. A reggelik után mindig készülnünk kellett a délelőtti meccsre. Amikor kimentünk a pályákhoz, rendszerint már javában aprították egymást a különböző színű mezbe bújt játékosok. (Elkezdődött a bajnokság). Az elején megijedtünk egy kicsit, amikor végignéztük a bajnokságban szereplő csapatok listáját, mert ezen a lajstromon rajta volt többek között az Eindhoven és a Kempten is. Az első meccsünkön kicsit szokatlan volt a pálya kitűnő minősége és az, hogy felolvasták mind a 22 játékos nevét, de hamar hozzászoktunk mindkettőhöz. Ahogy egyre közelebb kerültünk a fináléhoz, egyre keményebb meccsek vártak ránk. A döntőbe például 11-esekkel jutottunk be. Ekkor hatalmas volt az öröm. A döntőben legyőztük az egyik legerősebb csapatot 1:0-ra. A lefújás pillanatában tombolt a közönségünk, és persze mi is, de egy pár percig fel sem tudtuk fogni, hogy megcsináltuk. Miután kiörültük magunkat, ünnepélyes keretek között átvettük az érmeket és azt a dolgot, amiért egy hétig küzdöttünk esőben, szélben és napsütésben. Ez pedig nem más, mint az első helyezettet megillető aranyserleg. Még aznap este, mikor nehezebbek lettünk egy pár gramm arannyal, összepakoltunk, és egy újabb 11 órás út várt minket hazafelé.

Németh Csaba
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)