Sport | Futball

Eljött az El Clásico ideje!

2011. április 14. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:22

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az El Clásico egy labdarúgó-mérkőzés Spanyolország két legsikeresebb labdarúgóklubja, az FC Barcelona és a Real Madrid CF között. 1929-ben rendezték az első mérkőzést, azóta 200-nál is több összecsapás volt.

Megint eljött az idő, hogy megmérkőzzön egymással a két nagy spanyol rivális: a Real Madrid és a Barcelona csapata. Kétszer biztos, de ha jól alakul, akkor négyszer is lesz rangadó, ugyanis a két biztos találkozó a spanyol kupa döntője és a bajnokság meccse. A másik két meccs a bajnokok ligája elődöntője lehet, ami azon múlik, hogy a Real Madrid porba tiporja-e még egyszer a Totthenam csapatát, és hogy a Barcelona ismét nagy csapást mér-e a Shakhtar Donetsk csapatára. A negyeddöntő eddigi eredményei:

Barcelona – Shakhtar Donetsk: 5 – 1
Real Madrid – Totthenam: 4 – 0


Eljött az El Clásico ideje!

A spanyol bajnokság nagy meccsének időpontja április 16, helyszín Santiago Bernabéu (a Real Madrid otthona). A spanyol kupa döntője a valenciai Mestalla stadionban lesz, április 20-án.

Győrfi Ádám
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)