Sport | Evezés

Apáczais sárkányok

2011. szeptember 28. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:24

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Szeptember 17-én, szombaton, a Lágymányosi-öbölben rendezték meg az idei Sárkányhajó Roadshow záró fordulóját, amely az amatőr kategóriában magyar bajnokság is volt. Részt vettek a versenyen cégek, települések és iskolák csapatai is. Köztük az Apáczai gimnázium első sárkányhajó csapata.

A csapat tagjai voltak: Mészáros Bálint, Váli Tamás, Balogh Ferenc, Doba Richard, Bérczes Virág (11.A), Bunth Tamás (10.D), Tarnay Mátyás, Moksony Botond, Szabó Bence, Borsik Gábor, Tóth Ádám, Sárvári Péter (10.A), Füstös Csaba (9.D), Seress Anna, Vincze Alexandra, Kelemen Veronika, Dósa Loretta, Tyler Teadora, Kertész Petra, Görömbei Bianka (9.B) és Bánki István tanár úr. (Tyler Teadora szavait keretes írásunkban olvashatod.)


Képgaléria

Pontosan egy évvel ezelőtt szállt vízre az első „apáczais” sárkányhajó a Dunán. Azóta már több osztály is kipróbálta az evezést. Nagy öröm volt számomra, hogy tanítványaink közül 20-an képviselték iskolánkat ezen a versenyen. Gyönyörű környezetben, ragyogó napsütésben mérték össze tudásukat a másik iskola csapatával. A Mozgásjavító Általános Iskola diákjai számára a táv megtétele több volt, mint verseny. Lehetőség, hogy egészséges társaikhoz hasonlóan élvezzék az evezés szépségét, a mozgás örömét! Rendkívüli öröm volt számomra, hogy diákjaink egyenlő ellenfélnek tekintették a kisdiákokat!

Az első futamban még kicsit bizonytalanul indult csapatunk a rajt felé. A második futamban azonban nagyon szép pályát ment sárkányhajónk. Bánki István tanár úr pedig nagyszerűen irányította a „legénységet”! Az eredményhirdetésnél a csapatok közösen vették át az aranyérmeket és álltak össze egy közös fotó erejéig.

Nagyon köszönöm a részvételt! Tavasszal ismét vízre szállunk!

Köszönjük a lehetőséget, Czigler tanárnő!

Mindannyian élveztük a versenyt, akármennyire is fröcskölt a szemünkbe a víz és jajgatott megviselt hátizomzatunk. Egyetlen rivális csapatunk tagjai közül többen kerekes székből szálltak vízre, és remekül teljesítettek. A második futam kétszáz méterén már kiváló összhangban jártak az evezőink. Mindannyian vizesen, de boldogan szálltunk újra partra. Végül két első helyezett született, aminek nagyon örült mindenki. Miután egymást is, Czigler tanárnőt is megfelelő tapsviharban részesítettünk, elindultunk hazafele. Egyöntetű vélemény a csapattagoktól: tök jó volt!

Szeretnénk megjegyezni, hogy ezen a versenyen Pintérné Czigler Éva két számban (női amatőr 200 és 2000 méteren) magyar bajnoki címet nyert csapatával. – Meridián

Pintérné Czigler Éva
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)