Sport | Evezés

ICF Masters Kajak-Kenu Világbajnokság, Szeged
A cikk linkje:
2011. augusztus 30. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ICF Masters Kajak-Kenu Világbajnokságot a szegedi Maty-éri pályán. Örömmel és nagy-nagy büszkeséggel tudatjuk, hogy Pintérné Czigler Éva tanárnő világbajnoki ezüstérmet hozott magával.

„Nagyon örültem, mert négyes hajóegységben világbajnoki ezüstérmet nyertünk csapattársaimmal a korosztályunkban” – számolt be a Meridiánnak a tanárnő a verseny után telefonon. A hangjában az öröm és boldogság mellett a kimerültség is érezhető volt. A további eredmények felsorolásával folytatta a beszélgetést a tanárnő: „Ezenkívül kajak párosban 2000 méteren 4. helyen, 200 méteren 5. helyen végeztünk. Egyéni 200 méteres versenytávon a döntőben 7. lettem.”

„Az első versenynapon, a 200 méteres döntőkben a rendkívül erős szél nagyon megnehezítette a versenyzést. A versenyzők közül néhányan be is borultak a vízbe. A hangulatra nem volt panasz, sőt olyan kiválóságok ütközetét láthatták a nézők, mint az olimpiai bajnok Foltán László és Vaskuti István” – tudhattuk meg.

Büszkék vagyunk!


Képgaléria

Pintérné Czigler Éva egy éve a szegedi Sárkányhajó Világbajnokságon három versenyszámban (női masters 200, 500 és 2000 méteren) is világbajnoki aranyérmet szerzett. Erről akkor a Tarolt a magyar sárkányhajó című cikkünkben számoltunk be.

Tóth Attila
A legfrissebb cikkek a rovatban

A Börzsöny csúcsán

Az Apáczai Túrakör tagjaival 2016. december 23-án a Börzsönyben jártunk.

Segítsetek a második fordulóban is!

A DIGI Sport ösztöndíjprogramjának keretei között a segítségetekkel, szoros küzdelem árán sikerült a második fordulóba jutnom! Most azért írok Nektek, mert ismét a segítségeteket szeretném kérni!

Röplabdás lányaink bronzérmet szereztek

A mai kerületi Diákolimpián röplabdás lányaink bronzérmet szereztek.

Fogjunk össze!

A DIGI Sport újra elindította a sportolók számára létrehozott háromfordulós ösztöndíjprogramját, melyben ezúttal én, Dudás Éva (11.A) is a ringbe szállok a díjért.

Aranyat hoztak a kosaras srácok

November végén került sor a IV. korcsoport számára megrendezett Kerületi Kosárlabda Bajnokságra.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.