Sport | Evezés

ICF Masters Kajak-Kenu Világbajnokság, Szeged

2011. augusztus 30. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:23

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ICF Masters Kajak-Kenu Világbajnokságot a szegedi Maty-éri pályán. Örömmel és nagy-nagy büszkeséggel tudatjuk, hogy Pintérné Czigler Éva tanárnő világbajnoki ezüstérmet hozott magával.

„Nagyon örültem, mert négyes hajóegységben világbajnoki ezüstérmet nyertünk csapattársaimmal a korosztályunkban” – számolt be a Meridiánnak a tanárnő a verseny után telefonon. A hangjában az öröm és boldogság mellett a kimerültség is érezhető volt. A további eredmények felsorolásával folytatta a beszélgetést a tanárnő: „Ezenkívül kajak párosban 2000 méteren 4. helyen, 200 méteren 5. helyen végeztünk. Egyéni 200 méteres versenytávon a döntőben 7. lettem.”

„Az első versenynapon, a 200 méteres döntőkben a rendkívül erős szél nagyon megnehezítette a versenyzést. A versenyzők közül néhányan be is borultak a vízbe. A hangulatra nem volt panasz, sőt olyan kiválóságok ütközetét láthatták a nézők, mint az olimpiai bajnok Foltán László és Vaskuti István” – tudhattuk meg.

Büszkék vagyunk!


Képgaléria

Pintérné Czigler Éva egy éve a szegedi Sárkányhajó Világbajnokságon három versenyszámban (női masters 200, 500 és 2000 méteren) is világbajnoki aranyérmet szerzett. Erről akkor a Tarolt a magyar sárkányhajó című cikkünkben számoltunk be.

Tóth Attila
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)