Sport | Atlétika

Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa – Api a III. helyen

2015. október 20. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:31

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A tanév első sportrendezvénye a heves esőzés miatt sajnálatos módon elmaradt, de a program részét képező Budapesti Középiskolás Atlétika Kupát később megrendezték.

Az idei tanév első sportrendezvénye – a Budapesti Diáksport Szövetség által szervezett Sportnap, melynek ünnepélyes megnyitóján Schmitt Pál mellett számos neves olimpikon, híres sportoló köszöntötte a fiatalokat – a heves esőzés miatt sajnálatos módon elmaradt. Bár a Sportnap pótlására nem került sor, a program részét képező Budapesti Középiskolás Atlétika Kupát egy héttel később – ezúttal gyönyörű, napsütéses időben – megrendezték. Egy leány és egy fiú csapattal neveztünk a versenyre, ahol 22 középiskola közül az összetett pontversenyben III. helyezést értünk el. Ezzel az elmúlt évek legeredményesebb atlétika versenyét tudhatjuk magunk mögött.

Demján Dorottya a 100 m-es síkfutás versenyszámban, a tavaly szerzett ezüstérme után, idén a legfényesebb érem tulajdonosa lett. (Dorka egyébként hetedikes kora óta minden évben kimagasló eredményekkel szerepel az atlétika versenyeken.)

Urbán Kitti a 400 m-es síkfutás versenyszámban erőt tartogatva a váltóra, és mégis magabiztosan, 2., Juhász Krisztina a 800 m-es síkfutásban, a mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként, 3. helyezést ért el.

Szomolányi Dorottya súlylökésben tavaly 10 cm-rel, az idén mindössze 1 cm-rel maradt le a dobogóról. (Remélhetőleg nem teszünk Dorka vállára nagy terhet azzal, ha bizakodunk, hogy jövőre végzős diákkánt éremmel a nyakában búcsúzzon az Apitól.) Szlovák Réka magasugrás versenyszámban szintén pontszerzőként, a 7. helyen végzett.

A Demján Dorottya, Szomolányi Dorottya, Fülöp Borbála, Urbán Kitti alkotta svéd váltónk jó eséllyel indult az éremért. A lányok teljesítették is a kitűzött célt, és az utolsó alkalommal ebben a felállásban 3. helyezést értek el.

A fiúk helyzete kicsit nehezebb volt, lévén, hogy egyetlen atléta szerepelt a csapatban. Ezzel együtt számos pontszerző helyet szereztek. Van Assche Tamás az egyik legnépszerűbb versenyszámban, a 100 m-es síkfutásban 4., 400 m-en Roskó Kristóf 12., 800 m-en pedig Mészáros Viktor 8. helyezést ért el. Az ügyességi számok közül súlylökésben Herczeg Donát a 7. helyen végzett, míg Seres Soma távolugrásban a 12. helyet szerezte meg.

A svéd váltó Vida Péter, Van Assche Tamás, Herczeg Donát, Roskó Kristóf összeállításban a 8. helyen ért célba.


Képgaléria

A helyszínen megélni a gyerekekkel a győzelmet és a vereséget, a sikert és a kudarcot, látni, hogy segítik, bíztatják egymást, hogy küzdenek önmagukért és a másikért, óriási élmény volt. Öröm látni, hogy ennyi tehetséges tanítványunk van, akik nem csak jó sportolók, hanem kiváló emberek. Nemhiába, a sport személyiségformáló szerepe vitathatatlan.

Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)