Sport | Atlétika

Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa – Api a III. helyen


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2015. október 20. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A tanév első sportrendezvénye a heves esőzés miatt sajnálatos módon elmaradt, de a program részét képező Budapesti Középiskolás Atlétika Kupát később megrendezték.

Az idei tanév első sportrendezvénye – a Budapesti Diáksport Szövetség által szervezett Sportnap, melynek ünnepélyes megnyitóján Schmitt Pál mellett számos neves olimpikon, híres sportoló köszöntötte a fiatalokat – a heves esőzés miatt sajnálatos módon elmaradt. Bár a Sportnap pótlására nem került sor, a program részét képező Budapesti Középiskolás Atlétika Kupát egy héttel később – ezúttal gyönyörű, napsütéses időben – megrendezték. Egy leány és egy fiú csapattal neveztünk a versenyre, ahol 22 középiskola közül az összetett pontversenyben III. helyezést értünk el. Ezzel az elmúlt évek legeredményesebb atlétika versenyét tudhatjuk magunk mögött.

Demján Dorottya a 100 m-es síkfutás versenyszámban, a tavaly szerzett ezüstérme után, idén a legfényesebb érem tulajdonosa lett. (Dorka egyébként hetedikes kora óta minden évben kimagasló eredményekkel szerepel az atlétika versenyeken.)

Urbán Kitti a 400 m-es síkfutás versenyszámban erőt tartogatva a váltóra, és mégis magabiztosan, 2., Juhász Krisztina a 800 m-es síkfutásban, a mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként, 3. helyezést ért el.

Szomolányi Dorottya súlylökésben tavaly 10 cm-rel, az idén mindössze 1 cm-rel maradt le a dobogóról. (Remélhetőleg nem teszünk Dorka vállára nagy terhet azzal, ha bizakodunk, hogy jövőre végzős diákkánt éremmel a nyakában búcsúzzon az Apitól.) Szlovák Réka magasugrás versenyszámban szintén pontszerzőként, a 7. helyen végzett.

A Demján Dorottya, Szomolányi Dorottya, Fülöp Borbála, Urbán Kitti alkotta svéd váltónk jó eséllyel indult az éremért. A lányok teljesítették is a kitűzött célt, és az utolsó alkalommal ebben a felállásban 3. helyezést értek el.

A fiúk helyzete kicsit nehezebb volt, lévén, hogy egyetlen atléta szerepelt a csapatban. Ezzel együtt számos pontszerző helyet szereztek. Van Assche Tamás az egyik legnépszerűbb versenyszámban, a 100 m-es síkfutásban 4., 400 m-en Roskó Kristóf 12., 800 m-en pedig Mészáros Viktor 8. helyezést ért el. Az ügyességi számok közül súlylökésben Herczeg Donát a 7. helyen végzett, míg Seres Soma távolugrásban a 12. helyet szerezte meg.

A svéd váltó Vida Péter, Van Assche Tamás, Herczeg Donát, Roskó Kristóf összeállításban a 8. helyen ért célba.


Képgaléria

A helyszínen megélni a gyerekekkel a győzelmet és a vereséget, a sikert és a kudarcot, látni, hogy segítik, bíztatják egymást, hogy küzdenek önmagukért és a másikért, óriási élmény volt. Öröm látni, hogy ennyi tehetséges tanítványunk van, akik nem csak jó sportolók, hanem kiváló emberek. Nemhiába, a sport személyiségformáló szerepe vitathatatlan.

Illés Vanda

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.