Sport | Atlétika

III. Balogh Tamás Emlékverseny – középiskolás fedett pályás atlétikai csapatbajnokság


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2015. március 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A Nemzeti Tehetség Program keretén belül a Budapesti Diáksport Szövetség 2015. március 10-én rendezte meg a III. Balogh Tamás Emlékversenyt. Ez egy középiskolás fedett pályás atlétikai csapatbajnokság volt, ahol a budapesti középiskolák színe-java képviseltette magát. A lányoknál közel 20, a fiúknál 25 csapat, négy versenyszámban (60 m-es síkfutás, 4×200 m-es váltófutás, súlylökés és magasugrás/távolugrás) mérhette össze erejét.

A mezőny nagyon erős volt. Velünk ellentétben a legtöbb középiskola főként atlétákkal nevezett a versenyre, azonban hamar rájöttünk, hogy akadtak nálunk is amatőrebbek néhány szervező és versenybíró személyében.

Már a regisztráció is körülményesen zajlott, holott a versenyre egy héttel korábban kellett nevezni. Ezen gyorsan túltettem magam, bár bosszantó volt, hogy ahelyett, hogy csapatainkat eligazgatnám a különböző versenyszámok helyszínein vagy a bemelegítést irányítanám, óriási kitöltendő papírköteget toltak elém. Mire ezzel végeztem, a lányok és a fiúk már feltalálták magukat és bőszen melegítettek.

A fiú 60 m-es síkfutás időfutamaira viszonylag gyorsan sor került és tiszteletreméltó eredménnyel zárult. Van Assche Tamás (akinek nevét egyébként a nevezési lapokon többször is le kellett írnom, Vanassene Tamásként szerepelt a jegyzőkönyvben), Győrfi Ádám, Herczeg Donát és Kiss Dávid alkotta csapat a VII. helyen végzett. Ám ezt követően a fiúk csaknem két órát tengődtek. A távolugrás versenyszám helyszínén valami különleges varázslat folytán több iskola papírja is eltűnt, így 4 óra magasságában még mindig csak vártunk. Mire előkerültek a lapok, már a súlylökésnél, majd a váltófutás rajtjánál kellett jelentkeznünk. A több órás várakozás után végül úgy összesűrűsödtek a versenyszámok, hogy a távolugrásból kénytelenek voltunk visszalépni, ami az összetett eredményben sajnos hátrányt jelentett. Mégis jól döntöttünk, hiszen súlylökésben a Füstös Csaba, Győrfi Ádám, Palotai Bálint, Herczeg Donát alkotta együttes a dobogó III. fokára állhatott fel. Csaba egyébként, a közel 13 m-es dobásával, csaknem 100 versenyző közül, egyéni bajnokság esetén is dobogós helyet szerzett volna, de a többiek is kitűnően, 11 m felett teljesítettek. Ezt követően került sor a 4×200 m-es váltófutásra, ahol egy kevésbé összeszokott csapat, ami a váltások pontatlanságán meg is látszott, Herczeg Donát, Kiss Dávid, Rozgonyi Máté és Győrfi Ádám a XII. helyet szerezte meg.


III. Balogh Tamás Emlékverseny
– középiskolás fedett pályás atlétikai csapatbajnokság

A lányok versenye is tartogatott meglepetést. Miután a program szerint az első szám a súlylökés volt, a lányok ehhez kezdtek melegíteni, ám közel egy órás várakozás után a 60 m-es síkfutás időfutamaihoz szólították őket. Éppen csak annyi idejük maradt, hogy a szöges cipőt átvegyék és már dördült is a rajtpisztoly, nekem pedig maradt a drukkolás, hogy sérülés nélkül megússzuk a futamot. Ennek ellenére a Mészáros Lili, Koppány Barbara, Demján Dorottya, Szomolányi Dorottya által alkotott csapat a VI. helyen végzett. Ugyanebben az összeállításban szerepelt a 4×200 m-es váltónk is, ahol a VII. helyet szereztük meg. Mindeközben, a jegyzőkönyvvezető a súlylökéshez várta a csapatot. Mivel nem jelentkeztünk, nevezési lapunkat a pakli aljára helyezték. Újabb fél órás várakozás következett. De megérte! Zeman Mercédesszel kiegészülve, a lányok bár már rettentő éhesek, szomjasak és fáradtak voltak, végre kezükbe vehették a súlygolyót. Merci egyéni legjobbját hozta a versenyen. 10,55 m-es dobásával doppingolva a csapatot, valamint Barbi és Dorkák 9 m körüli lökéseikkel a II. helyet szerezték meg.


III. Balogh Tamás Emlékverseny
– középiskolás fedett pályás atlétikai csapatbajnokság

Figyelembe véve a szervezés körüli káoszt és, hogy versenyzőink nagyobb számban voltak amatőrök, mint atléták, azt mondhatom, sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött. Sajnos végzőseinknek, akik egytől-egyik a 12.D osztály tanulói, ez volt az utolsó megmérettetése, úgyhogy nekünk, testnevelőknek egyik fő feladatunk, hogy tehetséges, megbízható, lelkes utánpótlást toborozzunk. A lecke fel van adva!

A testnevelés szakcsoport nevében is köszönöm Nekik, hogy részvételükre mindig számíthattunk és a 6 év során szinte minden sportágban számos versenyen képviselték az Apit. Büszkék vagyunk Rájuk és nagyon hiányozni fognak!

Illés Vanda

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.