Sport | Atlétika

Atlétáink ismét arattak


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. október 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Bár az V. kerületi önkormányzatnál nehéz állapotok uralkodnak a sportreferenst távozása miatt, mégis megrendezésre került – a kerületi testnevelők aktív és lelkes együttműködése révén – a 2011/2012-es tanév első kerületi sporteseménye, a 7-8. osztályosok (IV. korcsoport) atlétika versenye.

Iskolánkat 6 leány és 6 fiú képviselte, akik 5 versenyszámban (100 m, 800 m, távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés) mérték össze tudásukat a kerület másik 6 iskolájával.

Mivel Hegedűs Mónika tanárnő és jómagam is segédkeztünk egy-egy versenyszám helyszínén, a diákok navigálását nem volt könnyű megoldani. Ennek ellenére tanulóink hibátlanul vették az akadályokat és remekül teljesítettek, így a 9-10. évfolyam után a 7-8. osztályos lányok is elnyerték az V. kerületi bajnoki címet.

A csapat tagjai:

Vida Lívia 8.C, Emesz Csipke 8.C, Simon Sarolta 8.D, Demján Dorottya 8.D, Molnár Kata 8.D, Staudt Réka 8.E

A lányok összesen nyolc érmet szereztek, hatot egyéniben és született két egyéni összetett dobogós helyezésünk is.

100 m-es futás:
2. Demján Dorottya

800 m-es futás futás:
1.Simon Sarolta
3. Demján Dorottya

Távolugrás:
3. Demján Dorottya

Kislabda hajítás:
1. Vida Lívia
2. Demján Dorottya

Egyéni összetett:
2. Demján Dorottya
3. Vida Lívia


Képgaléria

A fiúk mezőnye is rendkívül erős volt. Ezt mutatja, hogy Paszternák Andrásnak és Rozgonyi Bálintnak a 49 m-es kislabda hajítás eredményével nem sikerült felállni a dobogóra. Ennek ellenére a fiúk is remekeltek és 2 érmet sikerült is begyűjteniük. Végül összesítésben az V. helyen végeztek.

A csapat tagjai:

Rozgonyi Bálint 7.D, Dobolyi Dániel 8.D, Nguyen Viet Linh 8.D, Rab Ábris 8.D, Paszternák András 8.E, Böőr Zoltán 8.E

100 m-es futás:
3. Böőr Zoltán 8.E

800 m-es futás:
3. Dobolyi Dániel 8.D

Összességében egy hosszú, de ugyanakkor remek hangulatú, a szervezés és az eredmények tekintetében is igen színvonalas versenynek lehettünk a résztvevői, ahol az apáczaisok ismét bebizonyították, hogy nem csak a tanulásban, hanem a sportban is az élen járnak.

Molnárné Illés Vanda

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.