Sport | Atlétika

Megfutottuk!

Az Apáczai Váltó János csapat futása a 11. K&H Olimpiai Maraton Váltó versenyen


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. június 10. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Felkészültünk. Legalábbis lélekben. Szeretünk futni, szoktunk is, ki gyakrabban, ki ritkábban. A csapat hamar összeállt, lelkesedésben nem volt hiány. Megfutjuk!

Reggel a rajt környékén egyre gyűltek az emberek, ismerősök, barátok, kellemes beszélgetések, készülődés a versenyre. A hangulat és a mozgás öröme, ezért jöttünk, meg hogy képviseljük az Apáczait e nemes versengésben.

És elindult a verseny. Csapatunk első tagja Mórocz Zoltán, aki nagy lendülettel vetette magát a tömegbe, ahol több száz váltó kezdőembere indult neki a távnak. Mi, többiek a váltózóna környékén vártuk (és drukkoltunk persze), amikor a szpíker bemondta: érkezik az Apáczai váltó. Szemán Szilvia vette át a botot, nekiveselkedett a 7 km-nek, és remek idővel teljesítette azt. Nagy futása után Székely Péter következett, aki mindent kiadott magából (majdnem a reggelit is :)), hogy méltón képviselje iskolánkat. A váltóbot Raszler György kezébe került, a legjobb helyre, hiszen a tanár úr komoly sportmúlttal rendelkezik, Kiderült, nem csak a múlt, a jelen is fényes: ragyogó idővel abszolválta a távot. Ekkor jött el az én időm, meg a Napé. Hétágra sütött, igen forró lett a lábam alatt a talaj. Hét kilométer nem sok, gondolnánk, de ha le kell futni egy menetben, akkor kiderül, azért nem könnyű feladat. Pláne, ha az ember megpróbálja kihozni magából a maximumot. Örömünkre kilométerenként jelezték a távot, így lehetett tudni, még mire számítsunk. Az utolsó ezer nagyon nehéz volt, megkönnyebbülve adtam át a botot Börzsönyi Péternek. A tanár úr kapott hideget, meleget. Mikor elindult, még fülledt meleg volt, az utolsó pár kilométerre nyakába kapta a zivatart. Az eső ömlött, csapzottan érkezett meg a célba, bevégezve a küldetést.

Futása végén mindenki átvehette a megérdemelt frissítőt, és persze az alkalomra készített pólót. Csapatunk kiváló hangulatban teljesítette a verseny távját, mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy sikerült. Az időnk végül 3 óra 32 perc lett, ami elég volt arra, hogy a mezőny első felében végezzünk.

Természetesen jövőre is szeretnénk ott lenni a maraton váltón, méghozzá komoly tervekkel: 3 óra 15 percen belüli időt szeretnénk futni.

Reméljük, hogy sikerült kedvet csinálni a futáshoz, és jövőre diákcsapatok is képviselik iskolánkat a versenyen.

Szeretnénk megköszönni az Apáczai Alapítványnak a segítséget, amivel hozzájárult a verseny sikeréhez.

Pető Sándor

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.