Sport | Atlétika

Megfutottuk!

Az Apáczai Váltó János csapat futása a 11. K&H Olimpiai Maraton Váltó versenyen

2004. június 10. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Felkészültünk. Legalábbis lélekben. Szeretünk futni, szoktunk is, ki gyakrabban, ki ritkábban. A csapat hamar összeállt, lelkesedésben nem volt hiány. Megfutjuk!

Reggel a rajt környékén egyre gyűltek az emberek, ismerősök, barátok, kellemes beszélgetések, készülődés a versenyre. A hangulat és a mozgás öröme, ezért jöttünk, meg hogy képviseljük az Apáczait e nemes versengésben.

És elindult a verseny. Csapatunk első tagja Mórocz Zoltán, aki nagy lendülettel vetette magát a tömegbe, ahol több száz váltó kezdőembere indult neki a távnak. Mi, többiek a váltózóna környékén vártuk (és drukkoltunk persze), amikor a szpíker bemondta: érkezik az Apáczai váltó. Szemán Szilvia vette át a botot, nekiveselkedett a 7 km-nek, és remek idővel teljesítette azt. Nagy futása után Székely Péter következett, aki mindent kiadott magából (majdnem a reggelit is :)), hogy méltón képviselje iskolánkat. A váltóbot Raszler György kezébe került, a legjobb helyre, hiszen a tanár úr komoly sportmúlttal rendelkezik, Kiderült, nem csak a múlt, a jelen is fényes: ragyogó idővel abszolválta a távot. Ekkor jött el az én időm, meg a Napé. Hétágra sütött, igen forró lett a lábam alatt a talaj. Hét kilométer nem sok, gondolnánk, de ha le kell futni egy menetben, akkor kiderül, azért nem könnyű feladat. Pláne, ha az ember megpróbálja kihozni magából a maximumot. Örömünkre kilométerenként jelezték a távot, így lehetett tudni, még mire számítsunk. Az utolsó ezer nagyon nehéz volt, megkönnyebbülve adtam át a botot Börzsönyi Péternek. A tanár úr kapott hideget, meleget. Mikor elindult, még fülledt meleg volt, az utolsó pár kilométerre nyakába kapta a zivatart. Az eső ömlött, csapzottan érkezett meg a célba, bevégezve a küldetést.

Futása végén mindenki átvehette a megérdemelt frissítőt, és persze az alkalomra készített pólót. Csapatunk kiváló hangulatban teljesítette a verseny távját, mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy sikerült. Az időnk végül 3 óra 32 perc lett, ami elég volt arra, hogy a mezőny első felében végezzünk.

Természetesen jövőre is szeretnénk ott lenni a maraton váltón, méghozzá komoly tervekkel: 3 óra 15 percen belüli időt szeretnénk futni.

Reméljük, hogy sikerült kedvet csinálni a futáshoz, és jövőre diákcsapatok is képviselik iskolánkat a versenyen.

Szeretnénk megköszönni az Apáczai Alapítványnak a segítséget, amivel hozzájárult a verseny sikeréhez.

Pető Sándor
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)