Sport | Amerikai futball

6 pont


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. január 6. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

„4th and Goal.” Negyedik down. A támadók utolsó esélye arra, hogy pontot szerezzenek. Mert 10 yardra vannak a gólvonalunktól. És ez nagyon kevés.

A támadók lassan kezdenek felsorakozni az összecsapás vonalánál. Először a snapper érkezik, lehajol, megmarkolja a labdát, majd felveszi azt a pózt, amiről mindenki tudja, ő már készen áll a következő összecsapásra. Lassan felzárkóznak mellé a pillérek és szerelők, majd a szélsők. Mi is felállunk velük szemben és találgatjuk a stratégiájukat: Ez a negyedik downjuk. Épp ezért várható lenne a kapura rúgás. De mi mégse hisszük, hogy ezzel próbálkoznának. Reméljük, hogy előre se indíthatják a labdát, mert nem engedjük a szélső elfogókat előre futni. Így azt érezzük, megpróbálják becsempészni a labdát, vagy erővel bevinni. Ezért a védők inkább hátrafelé lépkednek. Lassan, de biztosan.

Utolsóként érkezik Tamás, a támadók irányítója. Körbenéz, majd beáll a snappere mögé. Mindenki mozdulatlanul várja a támadás kezdetét. A támadókat figyeljük, szinte halljuk a képzeletbeli órát, ami a támadók 25 másodpercét számlálja vissza. Közben kezdem elfelejteni, hogy a jobb térdem nagyon fáj. Tamás utoljára körbenéz, majd egy „Most!” kiáltással indítja a downt.

A snapper rögvest hátraadja a lábai között a labdát, amivel Tamás pár lépést tesz hátrafelé. A vonaltámadók a vonalvédőknek feszülve próbálják őket feltartani. Védik az irányítójukat. Tamás közben figyeli, hogy tudja-e indítani a labdát előre. De a védőink jól blokkolják a szélső elfogókat: nem jutnak át az összecsapás vonalán. Nincs szabad ember. Tamást ekkor eléri az egyik védőnk, de nem tudja szerelni, sőt, le is csúszik róla. Vagy Tamás bújik ügyesen ki a fogásából. Nem lehet tudni, de nem is fontos. Mert észrevesszük, hogy rés keletkezik a védelmünk jobb oldalán. És ezt Tamás is látja és már tör is előre a pálya bal oldalán. Vészesen fogynak a yardok, és senki sem tudja őt megfogni. Én a gólvonalunkon állok ekkor. Tudom, hogy csak nekem van némi esélyem arra, hogy szereljem őt. Épp ezért a pálya bal széle felé kezdek futni teljes erővel. Tamás látja, hogy még a gólvonal előtt fogunk ütközni, ezért kockáztat. Talán egyszerre vetődünk előre: ő a gólvonal felé, én pedig ő felé. Sajnos elvétem egy cseppet, mert átugrok Tamás felett, aki lapos ívű ugrásával alám kerül. Érzem, hogy ütköztünk. Én arccal előre érkezek a fűre. Tamást nem látom, mert valahol mögöttem van. Gyorsan és figyelmetlenül fordulok meg. Erős fájdalmat érzek a jobb térdemben. Valamibe beüthettem — gondolom. Ekkor észreveszem Tamást, aki a földön hasal kinyújtott kezekkel, amivel a labdát tartja. A gólvonalunk mögött. Touchdown.

Próbálok felállni, de nem megy. Fáj a térdem. Tamás ekkor a hátára fordul és megszorítja a fejét. Most már tudom, mibe ütöttem be a térdem: Tamás fejébe.

Jópár perc telik el, mire mindketten fel tudunk állni. Kicsit összeszedjük magunkat, majd lassan és meggyötörten a 2 yardos vonal közepéhez sétálunk. Vagy vánszorgunk. Hogy folytassuk a játékot…

Mi elkövettünk egy nagyon durva hibát, amit a támadók irányítója azonnal ki is használt. Egy profi, gyönyörű támadással!

Tóth Attila

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.