Tízórai | Aktuális témák

Az ART-napok első napja

Apáczai – Radnóti – Trefort.

2024. március 11. | utolsó módosítás: 2024. március 11., 19:45

A három ELTE gyakorló gimnázium közös rendezvénysorozata az ART-napok. Az első nap eseményei az Apáczaiban zajlottak.

Iskolánkba reggel 8-ra érkeztek meg az ART-napokra jelentkező diákok. A gyülekező a színházteremben zajlott, a kilencedik évfolyamosokat pedig a 9.D termébe vezették. Itt az első órában egy rövid bemutatkozással kezdtünk, majd kitöltöttünk egy kvízkérdést az iskolákról. A kérdések olyan szempontból nem voltak kreatívak, hogy mindenki csak a saját iskolájából az évfolyamtársával tudta megbeszélni a kérdésekre a válaszokat, emiatt nem tudtunk mindenkivel beszélni. A következő órákban minden apáczais diák kapott egy Trefortból és egy Radnótiból érkező diákot. Az órák nem voltak különbek az eddigieknél, a más iskolából érkező diákokat a tanárok nem nagyon szólították fel. A diákok így csak szemlélői voltak az óráknak. Az én csoportomba érkező diákok kedvesek voltak, néhány sztorit is meséltek az iskolájukról. A délutáni program – ahol ismételten kvízkérdésekre kellett válaszolni csapatban – kicsit szervezetlen volt, sokan elmentek.

Összességében jó volt a nap, érdekes volt megismerni új diákokat más iskolákból, ahol kicsit más az oktatás és az iskola házirendje. A mai nap még kicsit vontatottan ment, de hátha a további napokon jobbak leszünk!


Az ART-napok első napja

Táborosi Sára
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Elballagtak

2024. május 4.

Négy osztály végzett az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban. Az A osztály Kelemen-Kiss Ilona Helén, a B osztály Kollár Artúr, a C osztály Tóth László és a D osztály Bakos Enikő vezetésével.

Eredmények a Szilárd Leó Fizikaversenyről

2024. május 3.

Az apáczais diákok ismét szép eredményekkel tértek haza Paksról, a Szilárd Leó Fizikaversenyről.

Az ART-napok első napja

2024. március 11.

A három ELTE gyakorló gimnázium közös rendezvénysorozata az ART-napok. Az első nap eseményei az Apáczaiban zajlottak.

Márciustól robotika szakkör indul az ELTE Informatikai Karán

2024. február 27.

Az ingyenes szakkörre 7-10. osztályos tanulók jelentkezését várják.

Ilyen volt a szalagavató bál

2024. február 5.

A 2024-es szalagavató szerintem a teljes végzős évfolyam egyik legmeghatározóbb eseménye. Én a D osztályba járok, és szerintem sokunk nevében mondhatom, hogy igazán megkoronáztuk ezt a majdnem 6 évet. Csodálatos este van mögöttünk!