Tízórai | Aktuális témák

Nemzetközi Kémiai Torna

2022. augusztus 29. | utolsó módosítás: 2022. október 17., 11:34

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

2022. augusztus 16. és 21. között Budapesten került megrendezésre az 5. Nemzetközi Kémiai Torna. A versenyen a Hungarian Team Red csapatkapitányaként vett részt Saracco Lucio, 12.C osztályos tanulónk.

A Kémiai Torna egy angol nyelvű tudományos vitaverseny középiskolás diákok számára, akik csapatokban versenyezve próbálnak meg 12 nyílt végű feladatra megoldást találni. A csapatoknak nemcsak prezentálniuk kell a megoldásaikat, hanem vita keretében meg is kell azt védeniük a rivális csapatok és a szakmai zsűri kérdéseire válaszolva, illetve más csapatok megoldásaiban megtalálniuk a gyenge pontokat.

A versenyt egy év járványügyi kihagyás után 2021-ben online rendezték meg, idén pedig Magyarország vállalta a szervezés feladatát. A Kémiai Torna történetében először jutott be mindkét magyar csapat a döntőbe, és számos rekordot megdöntöttek, többek között a legmagasabb egy forduló alatt elért pontszám rekordját.

Végül a Hungarian Team Green 3., a Lucio által vezetett Hungarian Team Red pedig 2. helyezést szerzett. Lucio az egyéni abszolút első helyezést is megszerezte, a legmagasabb egyéni pontszámmal a verseny története során.

A magyar csapatok felkészítésének vezetője és a verseny egyik főszervezője is egy volt apáczais diák, Botlik Bence volt.


Nemzetközi Kémiai Torna

A versenyről a HVG oldalain is megjelent egy cikk Magyar sikerek a Nemzetközi Kémia Tornán címmel.

Botlik Bence
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ilyen volt a szalagavató bál

2024. február 5.

A 2024-es szalagavató szerintem a teljes végzős évfolyam egyik legmeghatározóbb eseménye. Én a D osztályba járok, és szerintem sokunk nevében mondhatom, hogy igazán megkoronáztuk ezt a majdnem 6 évet. Csodálatos este van mögöttünk!

Szalagavató bál 2024

2024. január 28.

Képek szöveg nélkül.

Ilyen volt 2023

2023. december 29.

Képekben 2023.

Arany a 4forEurope csapatversenyről

2023. december 14.

Immáron sokadjára szervezte meg az Európai Parlament Magyarországi Képviselete a 4forEurope csapatversenyt, melyen idén iskolánk csapata az első helyen végzett.

„Nem tudjátok sem a napot, sem az órát”

2023. október 27.

Az éberségre figyelmeztető mondat Máté evangéliumában szerepel az Újszövetségben.