Sport | Sakk

Beszámoló a sakk diákolimpia budapesti döntőjéről

2011. március 18. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Lezajlottak a sakk diákolimpia budapesti döntőjének küzdelmei a 7-8. osztályosoknál. Csapatunk (Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci) nagy küzdelemben a 7. helyen végzett, és így nem került az országos döntőbe.

Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci nagy küzdelemben a 7. helyen végeztek, és így nem kerültek az országos döntőbe. Csak egy pont hiányzott, és az az utolsó meccsben benne is lett volna, de nem sikerült… A csapat legjobbja Czupy Gábor volt, és Pirity Tamás, a csapatvezető, Lakatos Márkkal és Menyhárt Marcival is elégedett volt. Mészáros Marcinak erős volt az első tábla, Rita pedig rendszeresen túllépte gondolkodási idejét jobb állásban is.

Egyéniben viszont Rita 100%-os eredménnyel nyerte a III. kategóriás (1998-99-ben született) lányok bajnokságát!

Mészáros Márton, Menyhárt Márton és Lakatos Márk helytállása egyéniben sem volt elég az országos döntőbe kerüléshez.

Ilyenformán a csapatdöntőben (Szombathely, április 1-3.) két középiskolás csapattal veszünk részt. Shan He Jia Ritát lánycsapatunk első tábláján játszatjuk. Itt őszintén szólva egyik csapatunknak sincs esélye jó helyezést elérni. Csapatainkat a 15-20. hely egyikére várom.

Egyéniben (Debrecen, május 27-29.) Shan He Jia Rita és Suhajda Attila képviseli az Apáczait. Rita esélyes a dobogóra, Attila pedig jó formában bejuthat az első tízbe.

Sakkcsapatunk legnagyobb támogatója, volt diákunk, Szalontay Mihály ezúttal is sokat segített csapataink költségvetésének előteremtésében! Köszönjük!

Szabolcsi János












Legutóbbi cikkeink a rovatban

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6.

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

2019. július 17.

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 13.

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

2018. február 24.

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.