Sport | Kosárlabda

Aranyat hoztak a kosaras srácok

2016. november 30. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

November végén került sor a IV. korcsoport számára megrendezett Kerületi Kosárlabda Bajnokságra. A mérkőzéseknek a Hild József Általános Iskola adott otthont. A főszervező Simon Péter testnevelő volt, aki egyébként az V. kerületi sportversenyek fő koordinátora.

Négy csapat mérhette össze tudását. A hazai Hild József Általános Iskola, a Váci utcai Ének–Zenei Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium.

Fiainknak ez a verseny egyben egy főpróba is volt a jövő heti B33 Diákolimpiára. Az eredmény mindenképpen bíztató, ugyanis főlényes győzelmet arattunk mindhárom ellenfelünkkel szemben. Ugyan nem játszottunk hibátlanul, sőt voltak kifejezetten gyenge periódusok, amikor kapkodóvá és pontatlanná vált a játékunk, majd a védekezésünk esett szét, de óriási szívvel és hatalmas lelkesedéssel túllendültünk ezeken. Kiemelkedő teljesítményt Lakosa Áron nyújtott, aki a jó ritmusú egy-egy elleni játékával, sok értékes pontot szerzett.


Aranyat hoztak a kosaras srácok

Mivel ez a kis csapat csak most van kialakulóban, és egytől-egyik tehetséges fiatalból áll, úgy gondolom, okozhat még meglepetést.

A végeredmény:
I. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium
II. Váci Utcai Ének-Zenei Általános Iskola
III. Hild József Általános Iskola
IV. Szent István Általános Iskola

A csapat tagjai:
Biber Benedek, Csákay Botond, Lakosa Áron, Paróczi Márton, Pécs Tamás, Marczula Bálint, Szabó Bence


Aranyat hoztak a kosaras srácok

Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6.

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

2019. július 17.

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 13.

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

2018. február 24.

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.