Sport | Kosárlabda

A címvédő sem állta utunkat – bajnoki döntőt játszik lány kosárlabdacsapatunk

2005. április 29. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Százszázalékos teljesítménnyel, a mezőny végigverésével jutott a budapesti középiskolai ifjúsági lány kosárlabda bajnokság fináléjába az Apáczai Csere János Gimnázium együttese. A Szemán Szilvia szakmai irányításával versenyző gárda hosszú évek óta áhította ezt a sikert.

Nem kapott könnyű ellenfelet az elődöntőben az Apáczai. A Xántus János Idegenforgalmi Szakközépiskola csapata tavaly megnyerte a korosztály legrangosabb fővárosi bajnokságát, ám a korábbi évekhez képest jelentősen megerősödött API ezúttal joggal reménykedhetett a sikerben.

Az egy hétvége alatt lebonyolított két mérkőzésen oda-visszavágós alapon játszottak a csapatok a döntőbe jutásért. A feszült hangulatú összecsapásokon lányaink mindvégig meg tudták őrizni nyugalmukat – nem úgy az ellenfél szurkolói, akik ellensúlyozandó, hogy sokkal kevesebben voltak, nagy hanggal szidalmazták a játékvezetőt, és ami még szomorúbb, játékosainkat is. Szelecsényi Nusiékat azonban nem zavarta meg az állandó közjáték, és az első mérkőzésen 14 ponttal nyertek, a másodikon pedig egypontos győzelmet arattak. Dicséret illeti csapatunk drukkerhadát, akik átérezték a mérkőzések fontosságát és szép számban bíztatták a lányokat. Megemeljük kalapunkat Szemán Szilvia előtt, aki hitt a gárdában és győzelemre vezette tanítványait. És háromszoros „HIP-HIP HURRÁ!” az Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium ificsapatának, mely veretlenül jutott a bajnokság döntőjébe.

Egy ilyen siker elérése után nem szokás kiemelni a csapatból senkit, én most mégis megteszem, de nem kizárólag teljesítményük, inkább elkötelezettségük szempontjából. Az együttesen belül ugyanis jelen van egy nagy generáció, melynek tagjai azóta vesznek részt az Apáczai kosárlabda csapatának életében, mióta betették a lábukat az iskolába. Számukra ez volt az utolsó esély, hogy döntőbe jussanak a középiskolások versenyében, így külön elismerés illeti Lukács Dórát, Mandzák Adriennt, Szalay Barbarát és csapatkapitányunkat, Szelecsényi Annát.

Ezúton kérek a csapat nevében minden apáczaist, hogy a döntőben bíztassa csapatunkat a Berzsenyi Dániel Gimnázium ellen a 2005. május 1-jén 12 órakor kezdődő döntőben a Budapesti Honvéd Dózsa György úti kosárlabdacsarnokában!

Aki mégsem tud eljönni a döntőre, az természetesen tájékozódhat a Meridiánról a végeredményt illetően.

1. elődöntő

Apáczai – Xántus: 62–48 (12–12, 19–5, 17–21, 14–10)
Apáczai: SZELECSÉNYI ANNA 20 (pont), KIRÁLY ESZTER 19, MANDZÁK ADRIENN 8, GÁL KRISZTINA 2, MOLNÁR ANITA 9, KŐVÁRI KATA 2, PÁLINKÁS EDINA 2.

2. elődöntő

Xántus – Apáczai: 52–53 (5–13, 20–17, 12–12, 14–11)
Apáczai: SZELECSÉNYI ANNA 11, KIRÁLY ESZTER 15, MANDZÁK ADRIENN 5, GÁL KRISZTINA 4, MOLNÁR ANITA 5, KŐVÁRI KATA 2, FEKETE SZANDRA 2, PÁLINKÁS EDINA 2, SZALAY BARBARA 3, LUKÁCS DÓRA 2, KALÁCSKA SZILVIA.

Vezetőedző: SZEMÁN SZILVIA

GRATULÁLUNK! HAJRÁ API – A DÖNTŐBEN IS!!!

Molnár Mátyás
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6.

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

2019. július 17.

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 13.

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

2018. február 24.

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.