Sport | Evezés

Apáczais sárkányok

2011. szeptember 28. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:24

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Szeptember 17-én, szombaton, a Lágymányosi-öbölben rendezték meg az idei Sárkányhajó Roadshow záró fordulóját, amely az amatőr kategóriában magyar bajnokság is volt. Részt vettek a versenyen cégek, települések és iskolák csapatai is. Köztük az Apáczai gimnázium első sárkányhajó csapata.

A csapat tagjai voltak: Mészáros Bálint, Váli Tamás, Balogh Ferenc, Doba Richard, Bérczes Virág (11.A), Bunth Tamás (10.D), Tarnay Mátyás, Moksony Botond, Szabó Bence, Borsik Gábor, Tóth Ádám, Sárvári Péter (10.A), Füstös Csaba (9.D), Seress Anna, Vincze Alexandra, Kelemen Veronika, Dósa Loretta, Tyler Teadora, Kertész Petra, Görömbei Bianka (9.B) és Bánki István tanár úr. (Tyler Teadora szavait keretes írásunkban olvashatod.)


Képgaléria

Pontosan egy évvel ezelőtt szállt vízre az első „apáczais” sárkányhajó a Dunán. Azóta már több osztály is kipróbálta az evezést. Nagy öröm volt számomra, hogy tanítványaink közül 20-an képviselték iskolánkat ezen a versenyen. Gyönyörű környezetben, ragyogó napsütésben mérték össze tudásukat a másik iskola csapatával. A Mozgásjavító Általános Iskola diákjai számára a táv megtétele több volt, mint verseny. Lehetőség, hogy egészséges társaikhoz hasonlóan élvezzék az evezés szépségét, a mozgás örömét! Rendkívüli öröm volt számomra, hogy diákjaink egyenlő ellenfélnek tekintették a kisdiákokat!

Az első futamban még kicsit bizonytalanul indult csapatunk a rajt felé. A második futamban azonban nagyon szép pályát ment sárkányhajónk. Bánki István tanár úr pedig nagyszerűen irányította a „legénységet”! Az eredményhirdetésnél a csapatok közösen vették át az aranyérmeket és álltak össze egy közös fotó erejéig.

Nagyon köszönöm a részvételt! Tavasszal ismét vízre szállunk!

Köszönjük a lehetőséget, Czigler tanárnő!

Mindannyian élveztük a versenyt, akármennyire is fröcskölt a szemünkbe a víz és jajgatott megviselt hátizomzatunk. Egyetlen rivális csapatunk tagjai közül többen kerekes székből szálltak vízre, és remekül teljesítettek. A második futam kétszáz méterén már kiváló összhangban jártak az evezőink. Mindannyian vizesen, de boldogan szálltunk újra partra. Végül két első helyezett született, aminek nagyon örült mindenki. Miután egymást is, Czigler tanárnőt is megfelelő tapsviharban részesítettünk, elindultunk hazafele. Egyöntetű vélemény a csapattagoktól: tök jó volt!

Szeretnénk megjegyezni, hogy ezen a versenyen Pintérné Czigler Éva két számban (női amatőr 200 és 2000 méteren) magyar bajnoki címet nyert csapatával. – Meridián

Pintérné Czigler Éva












Legutóbbi cikkeink a rovatban

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6.

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

2019. július 17.

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 13.

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

2018. február 24.

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.