Sport | Atlétika

Beszámoló a Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupáról

2014. október 13. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:29

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

2014. október 10-én rendezték meg a tanév első atlétika versenyét, a Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupát, melyen a főváros több mint 15 középiskolája vett részt. Közülük a legfiatalabbak 2000-ben, míg a legidősebbek 1995-ben született középiskolás diákok voltak, így 3 korcsoport versenyzett együtt.

A főként amatőr, vagyis nem atlétika sportágban igazolt, diákjainkból 2 leány és 2 fiú csapat állt össze. A verseny rendkívül jó hangulatban zajlott, a szervezés profi volt, az eredmény pedig önmagáért beszél.

Bár a csapatbajnoki címet nem sikerült elnyerni, mégis méltán lehetünk büszkék tanítványainkra, hiszen több érmet is szereztek:

Demján Dorottya (11.D): 100 m-es síkfutás – 2. hely
Mészáros Lili (12.D): 400 m-es futás – 3. hely
Zeman Mercédesz (9.C): súlylökés – 1. hely
Füstös Csaba (12.D): súlylökés – 3. hely
Szomolányi Dorottya (10.D), Koppány Barbara (12.D), Mészáros Lili (12.D), Urbán Kitti (10.B): leány váltó – 2. hely

Kiemelném még Győrfi Ádámot (12.D), aki a 100 m-es síkfutásban mindössze 1 századdal maradt le a dobogóról, Szomolányi Dorottyát (10.D), aki bár ezüstéremmel a nyakában távozott a versenyről, a súlylökés versenyszámban mindössze 10 cm-rel csúszott le a 3. helyről, és Van Assche Tamást (11.A), aki a váltó 3. tagjaként óriási tempót futott, de sajnálatos módon kiütötték kezéből a váltóbotot, így már csak a tisztest helytállás maradt a cél.

Két nyolcadikos diákunk is részt vett a versenyen, Szondi Laura (8.D) és Seres Soma (8.C), akik a mezőny legfiatalabbjaiként becsülettel helyt álltak.

Külön dicséret illeti a 12.D osztály tanulóit (Koppány Barbara, Mészáros Lili, Palotai Bálint, Rozgonyi Máté, Füstös Csaba, Győrfi Ádám), akik részvételére az elmúlt 5 évhez hasonlóan, most is számíthattunk.

A csapat tagjai voltak még:
Nagy Eszter (9.B), Csóka Balázs (9.C), Gubányi Balázs (9.C), Zarándy Zita (10.C), Fülöp Borbála (10.C), Fényi Barnabás (11.B), Váradi Barnabás (11.B).


Képgaléria

Az összeállításból is jól látszik, hogy egy roppant fiatal csapattal versenyeztünk, akik remek utánpótlásnak bizonyultak. Gratulálunk nekik!

Molnárné Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)