Nagyszünet | Továbbtanulás

Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

2024. április 18. | utolsó módosítás: 2024. április 18., 15:11

Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

A Lányok napján az ország legjobb vállalatai és intézményei inspirálják a lányokat, hogy felfedezzék a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) pályákban rejlő lehetőségeket. Az ELTE Informatikai Kar idén Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig című rendezvényén mutatja be, milyen feladatok várnak a jövő informatikusira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

Vajon mi módon lehet megtanítani a számítógépet a látásra? Hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése? Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék azt is bemutatja, hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével, és kiderül az is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

A STEAM Kuckóban szó lesz arról, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról „találkozás” előtt. A szervezők segítségül hívják a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt, és megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

A GPS-es kincskeresésen a lányok megismerhetik a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát, az interaktív workshopon pedig fény derül arra, hogy az informatikus pályán való sikerességhez a szakmai tudáson túl milyen készségek, soft skillek szükségesek.


Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

A nyereményjátékukon egy pályaválasztási coaching csomaggal gazdagodik a nyertes, mellyel az lehet, aki csak szeretne a kiberbiztonság területén.

Időpont: 2024. április 25. 09.00 – 15.15
Helyszín: ELTE Informatikai Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

A találkozó az ELTE lágymányosi campusának északi épületénél, a Petőfi híd budai hídfője felé eső portánál.

A programra a Lányok Napja rendezvénysorozat oldalán lehet jelentkezni: https://lanyoknapja.hu/program-reszletek/?pid=1195

Horváth Judit
ELTE IK
E-mail: horvathjudit@inf.elte.hu
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályaválasztási nyári tábor

2024. május 28.

Szia! ️Középiskolás vagy? Nem vagy biztos benne, merre tovább suli után? Szeretnél egyetemistákkal táborozni nyáron? Ha a kérdésekre igen a válaszod, itt a helyed!

Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

2024. április 18.

Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

Generációk egymás közt – versíró pályázatot hirdet a Starbucks

2024. március 14.

Generációk egymás közt – mi jut eszedbe erről a témáról? Mondd el versben és oszd meg a nyilvánossággal!

Nyílt nap a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán

2024. február 8.

2024. március 1-jén 14 órától ismét lehetősége nyílik a felsőbb éves diákoknak ellátogatni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre egy különleges bemutatóra.

Január 26.: Nyílt Nap az ELTE Informatika Karán

2024. január 23.

2024. január 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart.