Nagyszünet | Továbbtanulás

Építőművész Pécsett

2021. február 12. | utolsó módosítás: 2021. február 12., 12:37

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Egykori apáczais diákként, s a Pécsi Tudományegyetem Kari Nagyköveteként szeretném felhívni a figyelmet az építőművész szakra.

Sziasztok, Kozma Gyöngyvér vagyok, egykori apáczais diák. Most Pécsen tanulok a Műszaki és Informatikai Karon, Építőművész szakon.

Ha érdekel az építészet, de szeretnétek a művészet oldaláról megközelíteni, és inkább kreatívok lennétek, mint logikusak, továbbá nem szerettek annyit számolni, mint amennyit rajzolni (mint ahogy én se), akkor nektek való az építőművész szak, s különösen itt a Pécsi Tudományegyetemen.

Azért bizonyult jó választásnak ide jönni, mert amellett, hogy színvonalas a képzés, egy fiatalos légkör részese lehetsz, ahol a tanár-diák viszony elég közvetlen, jól együttműködő-gyümölcsöző kapcsolat. Illetve az oktatás a jelenlegi (piaci) igényekre szabottan alakul, ideértve a számítógépes programok széleskörű oktatását, mely ma elengedhetetlen a helytálláshoz, lehetőségek megragadásához.

Ha szívesen élnétek vidéken, egy „mediterrán” kulturális központban, és eltudjátok képzelni az építészeti tudás elsajátítását Budapesten kívül is, akkor Pécs egy remek választás Nektek.

Végül a pécsi építész képzés egyik különlegességét emelem még ki: a Solar Dechatlon nemzetközi egyetemi házépítő innovációs versenyt, melyre idén Magyarországról csak a Pécsi Tudományegyetem hallgatói csapata jutott tovább. Érdemes utána olvasni: http://sde2019.hu/hazai_rendezes.html

Ha érdekel benneteket a műszaki pálya, vonz a vidék, és szeretnétek a PTE családjához tartozni, van kérdésetek, keressetek engem bátran, vagy írjatok a marketing@mik.pte.hu e-mail címre. Szakos leírásokat itt találhattok: (https://issuu.com/pmmik).

Kozma Gyöngyvér
Pécsi Tudományegyetem Kari Nagykövet
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Szeretnél Amerika legjobb magániskoláinak egyikében tanulni?

2022. november 15.

Az ASSIST egy amerikai egyesült államokbeli székhelyű nonprofit szervezet, amely a tehetséges, több nyelvet beszélő diákoknak biztosít amerikai magániskolákba ösztöndíjat.

Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

2022. november 10.

2022. november 18-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Online Nyílt Napot tart.

Átvétel az Apáczaiba más iskolából

2022. szeptember 13.

Friss tájékoztató az átvétel feltételeiről.

Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

2022. január 25.

2022. január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

2021. november 21.

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg felvételi nyílt napját 2021. november 26-án, ahol minden eddiginél több programmal várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.