Nagyszünet | Receptek

Csiga-biga

2004. december 13. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Újabb egyszerű sütemény receptje.

Hozzávalók 8 adaghoz

50 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
4 tojás
10 dkg vaj
csipetnyi só
1 evőkanál likőr

Továbbá

liszt a kisodráshoz
olaj a kisütéshez
porcukor a behintéshez

Elkészítése

A lisztet és a sütőport tálban összekeverjük, majd a többi hozzávalót is, és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a belisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra sodorjuk és 2 centi széles csíkokra vágjuk, amiket felcsavarunk. A csigákat 180 Celsius-fokra hevített zsiradékban aranysárgára sütjük. Miután kihűltek, meghintjük porcukorral és tálalhatjuk.

Czímer Krisztina




Legutóbbi cikkeink a rovatban

Várnak a Semmelweis Egyetem Fogorvos­tudományi Karának nyílt napjára

2019. szeptember 29.

Szeretettel látunk titeket 2019. október 4-én (péntek) a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Oktatási Centrumában karunk nyílt napján.

Fotópályázat a BME Építőmérnöki Karán

2019. szeptember 16.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara fotópályázatot hirdet.

Nyílt Nap az Építőmérnöki Karon

2018. október 28.

A BME Építőmérnöki Kara idén is szeretettel várja az érdeklődőket önálló Kari Nyílt Napjára 2018. november 10-én. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Segíts oktatással – legyél Te is E-tanodás!

2018. szeptember 18.

Az E-tanodában új ismeretségek köttetnek, barátságok szövődnek, miközben megosztjuk egymással azt, amit tudunk. Gimnazista mentorok skype-on segítenek egy-egy tantárgyból hátrányos helyzetű diákoknak, digitális tananyagokat fejlesztenek, megismerik saját képességeiket, felfedezik a bennük rejlő tanárt személyes találkozók és virtuális tanórák sorozatán keresztül.

Tudnivalók az emelt szintű érettségi dolgozatok megtekintéséről

2018. június 4.

Tájékoztató az emelt szintű dolgozatok megtekintéséről, melynek időpontja 2018. június 5. (kedd) 8.00–16.00.