Nagyszünet | Receptek

Csiga-biga

2004. december 13. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Újabb egyszerű sütemény receptje.

Hozzávalók 8 adaghoz

50 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
4 tojás
10 dkg vaj
csipetnyi só
1 evőkanál likőr

Továbbá

liszt a kisodráshoz
olaj a kisütéshez
porcukor a behintéshez

Elkészítése

A lisztet és a sütőport tálban összekeverjük, majd a többi hozzávalót is, és sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a belisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra sodorjuk és 2 centi széles csíkokra vágjuk, amiket felcsavarunk. A csigákat 180 Celsius-fokra hevített zsiradékban aranysárgára sütjük. Miután kihűltek, meghintjük porcukorral és tálalhatjuk.

Czímer Krisztina












Legutóbbi cikkeink a rovatban

Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

2024. április 18.

Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

Generációk egymás közt – versíró pályázatot hirdet a Starbucks

2024. március 14.

Generációk egymás közt – mi jut eszedbe erről a témáról? Mondd el versben és oszd meg a nyilvánossággal!

Nyílt nap a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán

2024. február 8.

2024. március 1-jén 14 órától ismét lehetősége nyílik a felsőbb éves diákoknak ellátogatni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre egy különleges bemutatóra.

Január 26.: Nyílt Nap az ELTE Informatika Karán

2024. január 23.

2024. január 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart.

Újra személyes jelenléttel tart nyílt napot az ELTE Informatikai Kara

2023. október 25.

2023. október 27-én a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar hosszú idő után újra személyes jelenléttel tart nyílt napot.