Sport | Torna

Lógok a szeren

„Karinthy után szabadon…”


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2016. április 18. | utolsó módosítás: 2016. augusztus 23., 16:37
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Sajtóhír: „Idén tavasszal Magyarországon rendezték a Légtorna Világbajnokságot”. Női egyéni Tissue, XI. hely, 11. évfolyam, A osztály, komplex tagozat, Bakó Esztert kérdezzük.

–Szervezted a farsangot, ott van az OKTV és más versenyek, az 50 óra közösségi szolgálat… Hogyan van időd mindezek mellett edzeni is?
–Jól beosztom az időmet, nincsenek „üresjárataim”, gyakran még a buszon is tanulok, megpróbálom úgy beosztani a napomat, hogy ha van pár órám edzés előtt, akkor oda szervezek egy programot, így sok időt tudok megtakarítani. Ha mégis volna egy kis üresjárat, akkor a nap bármelyik szakában nagyon jól tudok aludni.
–Ilyenkor szoktál repüléssel álmodni?
–Nem igazán. Talán inkább lebegéssel.
–Mikor kezdtél légtornázni?
–2015 januárjában, rögtön a téli szünet után.
–Honnan jött az ötlet?
–Négy évig balettoztam, majd hat évig show-táncoltam. Ez után is akartam valamit sportolni, amihez használhatom a tánctudásomat. Ennyi idős korban viszont már késő elkezdeni szertornázni, vagy szinkron úszni, úgyhogy jött az ötlet: légtornázhatnék, nekem pedig tetszett a kihívás, amúgy is szeretem a nem mindennapi dolgokat.
–Így jött a légtorna?
–Opcióként szerepelt még a rúdtánc, mindkettőt kipróbáltam, és a légtorna jobban tetszett. Ezen kívül van egy olyan előnye is, hogy mindig tud valami újat mutatni, mert egy rúd mindig csak egy rúd, de légtornázni bármin lehet, amit fel tudsz lógatni.
–Milyen adottságok kellenek hozzá?
–Leginkább erősnek kell lenni, de ha valaki még nem az, akkor időközben úgyis azzá válik. Ezenkívül nem árt a hajlékonyság és a jó memória, ugyanis fontos, hogy meg tudjuk jegyezni a bekötéseket, különben csúnya balesetek várhatnak ránk.
–Hol találtál rá?
–Rákerestem az interneten, végül a Magyar Légtornász Egyesületre esett a választásom.
–Mit szeretsz benne a legjobban?
–Azt, hogy nem nagyon vannak szabályok. Amit meg tudok csinálni, azt megcsinálhatom, sőt, akár új elemeket is kitalálhatok.
–Mi a legnehezebb?
–Talán az, hogy egy kicsit tériszonyos vagyok, és bár sokat fejlődtem az elmúlt egy évben, de 6 méter magasan biztosítókötél és védőháló nélkül, ezt minden egyes edzésen le kell küzdenem.
–Melyik a kedvenc trükköd?
–Mindig más. Most éppen egy zuhanáskombináció, aminek az a lényege, hogy először előre fordulok le, majd hátra zuhanok, végül teszek egy 180 fokos fordulatot a tengelyem körül.
–Milyen a következő mutatvány, amit meg szeretnél tanulni?
–Talán valamilyen karikás trükk. A verseny óta ugyanis elkezdtem karikán is gyakorolni.
–Az Apiban idáig tubázni láttunk. Sosem gondoltál arra, hogy annál a figuránál, amikor kényelmesen elhelyezkedsz a tissue-ban, mint a DreamWorks logo, elkezdj zenélni?
–Eszembe jutott már, de attól tartok, hogy a tuba nem a legmegfelelőbb hangszer ehhez. Persze vannak olyan légtornászok, akik zenélnek a levegőben, illetve zenészek, akik légtornáznak, mint például Demjén Natália, Pink.
–Ki tervezte, kivitelezte fellépő ruhádat?
–A ruhámat én találtam ki, egy varrónő készítette el a sötétkék alapot, a türkiz díszítéseket pedig én varrtam rá. Eredetileg lett volna hozzá egy kesztyű is, de akiket megkérdeztem, úgy vélték, jobban néz ki anélkül.
–Dédnagymamám megszökött a cirkusszal, mert ott szeretett volna dolgozni, de szülei hazavitték. Te tervezel hasonlót, vagy maradsz orvosi elképzeléseidnél?
–Az az álmom, hogy egyszer sebész legyek, ehhez képest a légtorna csak másodlagos, de nem tarom kizártnak, hogy ettől függetlenül lennének fellépéseim.
–Kívánjuk, hogy terveid valóra váljanak, köszönjük a riportot!

Bakó és Fehérkuti Anna

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.