Sport | Sakk

Újra ezüstérmes az apáczais lány sakkcsapat


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2016. május 11. | utolsó módosítás: 2016. május 11., 18:04
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

2016. április 22-24-e között rendezték meg az Országos Sakk Csapat Diákolimipát Szombathelyen. Az Apáczai a középiskolás lányok kategóriájában indított el egy csapatot, ahol 9. és 12. osztály közötti versenyzők mérhették össze tudásukat.

A csapat tagjai: Érseki Tamara (9.C), Shan He Jia Rita (12.C) és Vujosevics Eszter (10.C).


Újra ezüstérmes az apáczais lány sakkcsapat

A csapat szép játékkal, hatalmas csapatszellemmel és izgalmas hajrával végül a második helyen zárt. Eszter kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a 3. táblán megszerezte a tábladíjat (ami azt jelenti, hogy ő hozta a legtöbb pontot a 3. táblán az összes középiskolás lány csapat közül 8 játszmából szerzett 7 győzelmével és 1 döntetlenjével). Azt még hozzá kell tennem, hogy ugyanebben az összeállításban a tavalyi és a tavalyelőtti tanévben is a második helyen végeztünk ugyanezen a versenyen. Az érem és az elismerés mellé a játékosok ezzel a kiváló eredménnyel az egyetemi felvételihez is pontokat szereztek.

Itt szeretnénk köszönet mondani Csonkics Tünde sakknagymesternek, Eszter anyukájának, aki immár a harmadik éve a csapat lelkes vezetője és támogatója.

Érseki Tamara
A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.