Sport | Kosárlabda

A címvédő sem állta utunkat – bajnoki döntőt játszik lány kosárlabdacsapatunk

2005. április 29. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Százszázalékos teljesítménnyel, a mezőny végigverésével jutott a budapesti középiskolai ifjúsági lány kosárlabda bajnokság fináléjába az Apáczai Csere János Gimnázium együttese. A Szemán Szilvia szakmai irányításával versenyző gárda hosszú évek óta áhította ezt a sikert.

Nem kapott könnyű ellenfelet az elődöntőben az Apáczai. A Xántus János Idegenforgalmi Szakközépiskola csapata tavaly megnyerte a korosztály legrangosabb fővárosi bajnokságát, ám a korábbi évekhez képest jelentősen megerősödött API ezúttal joggal reménykedhetett a sikerben.

Az egy hétvége alatt lebonyolított két mérkőzésen oda-visszavágós alapon játszottak a csapatok a döntőbe jutásért. A feszült hangulatú összecsapásokon lányaink mindvégig meg tudták őrizni nyugalmukat – nem úgy az ellenfél szurkolói, akik ellensúlyozandó, hogy sokkal kevesebben voltak, nagy hanggal szidalmazták a játékvezetőt, és ami még szomorúbb, játékosainkat is. Szelecsényi Nusiékat azonban nem zavarta meg az állandó közjáték, és az első mérkőzésen 14 ponttal nyertek, a másodikon pedig egypontos győzelmet arattak. Dicséret illeti csapatunk drukkerhadát, akik átérezték a mérkőzések fontosságát és szép számban bíztatták a lányokat. Megemeljük kalapunkat Szemán Szilvia előtt, aki hitt a gárdában és győzelemre vezette tanítványait. És háromszoros „HIP-HIP HURRÁ!” az Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium ificsapatának, mely veretlenül jutott a bajnokság döntőjébe.

Egy ilyen siker elérése után nem szokás kiemelni a csapatból senkit, én most mégis megteszem, de nem kizárólag teljesítményük, inkább elkötelezettségük szempontjából. Az együttesen belül ugyanis jelen van egy nagy generáció, melynek tagjai azóta vesznek részt az Apáczai kosárlabda csapatának életében, mióta betették a lábukat az iskolába. Számukra ez volt az utolsó esély, hogy döntőbe jussanak a középiskolások versenyében, így külön elismerés illeti Lukács Dórát, Mandzák Adriennt, Szalay Barbarát és csapatkapitányunkat, Szelecsényi Annát.

Ezúton kérek a csapat nevében minden apáczaist, hogy a döntőben bíztassa csapatunkat a Berzsenyi Dániel Gimnázium ellen a 2005. május 1-jén 12 órakor kezdődő döntőben a Budapesti Honvéd Dózsa György úti kosárlabdacsarnokában!

Aki mégsem tud eljönni a döntőre, az természetesen tájékozódhat a Meridiánról a végeredményt illetően.

1. elődöntő

Apáczai – Xántus: 62–48 (12–12, 19–5, 17–21, 14–10)
Apáczai: SZELECSÉNYI ANNA 20 (pont), KIRÁLY ESZTER 19, MANDZÁK ADRIENN 8, GÁL KRISZTINA 2, MOLNÁR ANITA 9, KŐVÁRI KATA 2, PÁLINKÁS EDINA 2.

2. elődöntő

Xántus – Apáczai: 52–53 (5–13, 20–17, 12–12, 14–11)
Apáczai: SZELECSÉNYI ANNA 11, KIRÁLY ESZTER 15, MANDZÁK ADRIENN 5, GÁL KRISZTINA 4, MOLNÁR ANITA 5, KŐVÁRI KATA 2, FEKETE SZANDRA 2, PÁLINKÁS EDINA 2, SZALAY BARBARA 3, LUKÁCS DÓRA 2, KALÁCSKA SZILVIA.

Vezetőedző: SZEMÁN SZILVIA

GRATULÁLUNK! HAJRÁ API – A DÖNTŐBEN IS!!!

Molnár Mátyás
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)