Sport | Kosárlabda

Megérkezett Soma…


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. december 3. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Óbudai Gimnázium – Apáczai Csere János Gimnázium
34 – 68
(4–12, 10–14, 14–22, 6–20)

Leány Középiskolás Ifjúsági Budapest Bajnokság. Óbuda, Szentlélek tér, 10 néző. Vezette: Csordás.

Óbudai Gimnázium

Lukács -
Mészöly -
Varga 11
ÜLŐ 4
Póra 13

Csere:

Dobos 4
Zsigó -

Edző: Greminger Gabriella

Apáczai Csere János Gimnázium

SZELECSÉNYI ANNA 13
Szalay Barbara 2
Fekete Szandra 2
GÁL KRISZTINA 12
Molnár Anita 4

Csere:

KIRÁLY ESZTER 29
Kővári Kata 6
Kondás Kata -

Edző: Szemán Szilvia

Kipontozódott: - ill. -

A találkozó előtt csapatunk edzője aggódva számolgatta tanítványait: hosszú volt azoknak a játékosoknak a névsora, akik ezúttal sérülések miatt nem tudtak az API rendelkezésére állni. Az első percekben meglátszottak együttesünkön a bemelegítés viszontagságos körülményei (lásd: árnyék), ennek ellenére kitűnő védekezésünknek köszönhetően az Óbudai Gimnázium játékosai nagyon keveset kísérletezhettek kosárra dobással. Agresszív játékkal szereztünk labdákat, ezzel szétzilálva az ellenfél önbizalmát. Támadójátékunk az első negyedben még nem volt az igazi, egészen addig, amíg meg nem érkezett Soma…

Erre a becenévre hallgat együttesünk új erőssége: Király Eszter a második játékrészben szállt be, és pályára lépése után másképpen kezdtünk játszani az ellenfél palánkja alatt. Soma nem ismert elveszett labdát, kitűnő kézzel értékesítette nagyrészt középtávoli kísérleteit, de jól felismerte a játékostársak helyzeteit is, remek asszisztokkal segítette dobóhelyzethez a többieket.

Mezőnyfölényünk leginkább fordulás után jelentkezett a pontkülönbségben is, érdekes módon ellenfelünk is a harmadik negyedben szerezte a legtöbb kosarát, ebben ki is fulladtak, és a hajrában kevés ellenállást tanúsítottak. Az Apáczai kétszer annyi pontot szerzett, mint a hazaiak, jó tesztmeccs volt ez az összecsapás a Széchenyi elleni presztízsmérkőzés előtt. Ha idegenben sikerül megvernünk a nem éppen intelligens játékáról híres riválist, akkor komoly esélyünk van arra, hogy csoportelsőként végezzünk az alapszakaszban.

A mérkőzés legjobbja

Soma a mérkőzés előtt néhány pillanattal érkezett, de igazoltan volt távol. Nemcsak a kosárcsapatot, hanem a gimnázium futballistáit is erősíti a korábban igazolt versenyzőként pattogtató Király Eszter, aki nem fáradt el a szombat reggeli fociban: 29 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt, teljesítménye ígéretes a bajnokság későbbi mérkőzéseit tekintve. Üdvözlünk a csapatban, Soma!

Fény és árnyék

Fény

Az ellenfél edzője valószínűleg az árnyék rovatba szánná azt a jelenetet, amikor végre az óbudai játékos is küzdött a labdáért Somával. A huzakodásnak feldobás lett a vége, a két játékos egyszerre engedte el a labdát, ennek következtében a Molten maradt középen, Soma és riválisa pedig hátradőlt. A hazaiak trénere felkérte Esztert, hogy hagyjon fel a pankrációval, mert az egy másik sportág. Nem sok kosármeccset láthatott életében, pankrációt pedig még kevesebbet. Mindezek ellenére szép jelenet volt, mely a küzdelemről szólt – szerintem…

Árnyék

A meccs előtt egy szűk folyosón kellett bemelegítenie a lányoknak, mert a teremben közvetlenül a mi találkozónk előtt mérkőzést játszottak. Újra fel kell hívnunk a figyelmet a találkozók előtti utolsó percek fontosságára – elsősorban a sérülések elkerülése végett.

Molnár Mátyás

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.