Sport | Kosárlabda

Come on Barbi!

2004. november 18. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Apáczai Csere János Gimnázium – Károlyi Mihály Gimnázium
87 – 34
(17–2, 26–8, 22–4, 22–10)

Leány Középiskolás Ifjúsági Budapest Bajnokság. Ady Endre Gimnázium, 10 néző. Vezette: Percs

Apáczai Csere János Gimnázium

SZELECSÉNYI ANNA 12
Király Eszter 11
MANDZÁK ADRIENN 14
MOLNÁR ANITA 10
Tóth Enikő 6

Csere:

Fekete Szandra 4
Pálinkás Edina 2
Kondás Kata 4
SZALAY BARBARA 12
Kalácska Szilvia 6
Gál Krisztina 6

Edző: Szemán Szilvia

Károlyi Mihály Gimnázium

Varga Brigitta 5/3
SÁNDOR KATA 12
Szabó Adrienn 2
Szigetvári Orsolya 3
Bicskei Barbara 2

Csere:

Tóth Anita 4
Szabó Andrea 6

Edző: Varga Judit

Kipontozódott: - ill. -

A keservesen kiharcolt első győzelem után „hazai pályán”, Angyalföldön fogadtuk csoportunk „fekete lovát”, a Károlyi Mihály Gimnázium csapatát. Lányaink ezúttal nem bízták a véletlenre a meccs kimenetelét: már az első percekben agresszív letámadásokkal zökkentettük ki ellenfelünket abból a ritmusból, amit egyetlen pillanatra sem sikerült felvenniük a mérkőzés során. A Szelecsényi Anna vezérletével csapatunk által diktált tempó még soknak bizonyult a rutintalan kispestieknek. A Károlyi nyúlánk játékosai termetükkel sem tudták ellensúlyozni képzetlenségüket, ráadásul centereink is jó napot fogtak ki, főként Molnár Anita, aki a legtöbb lepattanót szedte a meccsen. Az első félidő szenzációja mégsem a nagy API-fölény volt, hanem egy olyan játékos teljesítménye, akitől ezen sorok írója még nem látott hasonlót: Szalay Barbara szinte minden megmozdulása kitűnő volt, remekül kihasználta a védőjátékosok lomhaságát, ha kellett, jól passzolt, ha kellett, pontosan célzott. Húsz perc alatt a mezőny legjobbjává nőtte ki magát.

A folytatásban csapatunk meghatározó embereinek köszönhetően olyan játékosok is hosszabb időt tölthettek a pályán, akik még csak ismerkednek az ifi bajnokság légkörével. Jó benyomást keltett az újonc Kondás Kata és a meccs második felében Tóth Enikő is a tavalyi serdülő- és gólyameccsek alapján tőle már elvárható teljesítményt nyújtotta.

Külön fejezetben kell megemlékeznünk Mandzák Adrienn teljesítményéről. Ada ebben a szezonban még nem találja azt a formáját, amiért olyan sokan szeretik a játékát a csapattársak és a szurkolók közül, és Károlyi elleni meccs első két negyedében ismét nem tudott annyit hozzátenni a játékhoz, ami őt is elégedettséggel tölthetné el. Egynegyednyi elkeseredés után aztán ponterős játékosunk megrázta magát, és a harmadik és negyedik negyedben elért kosaraival a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Elismerés illeti azért a tartásért, amiről ezen a mérkőzésen tett tanúbizonyságot.

Persze nemcsak neki, hanem az egész csapatnak jár a dicséret: remek játékkal mutatták be a kosárlabda minden szépségét a kezdő ellenfélnek. Külön öröm, hogy a befektetett energia és a tudásbéli különbség végre az eredményben is megmutatkozott. Együttesünk két mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel várja az Óbudai Gimnázium elleni idegenbeli meccset. Az már várhatóan nem lesz sétagalopp…

A mérkőzés legjobbja

Barbi ezen a reggelen narancssárga hajgumival kötötte össze a haját. „Nem illik hozzám…” – nevetett. Persze ezt tudjuk mindannyian, de talán máskor is használhatná a csinos kiegészítőt, mert ezúttal nemcsak a hajgumi, hanem Barbi játéka is színes volt.

Fény és árnyék

Fény

2004. október 30. Az őszi szünet első napja. Sokan már rég vidéken vannak, a kollégium üres, senki sem gondol az iskolára. Néhány lány mégis vállalja, hogy korán reggel felkel, hogy egy nappal később megy haza, hogy néhány óráját még az API-nak szenteli. Tisztelet jár a csapat tagjainak ezért az áldozatért!

Árnyék

A mérkőzés előtt fél órával csapatunk edzője elkérte a kulcsot a nagyon okos „portásbácsitól” (A félreértések elkerülése végett: nem az Apáczai Portás Bácsijáról van szó, hanem az Ady Gimi portásbácsijáról!!!). „Portásbácsi” rettentően intelligens ember, ezért imígyen reagált: „Minek a kulcs, csak nyóckó' kezdődik a meccs!” Szemán tanárnő a remek riposzt után újra nekirugaszkodott a lehetetlennek:

–A meccs előtt be kellene melegítenie a lányoknak…
–Mé'?
–Mert megsérülnek, és akkor hívhatjuk a mentőket…
–Na és? Engem az nem izgat, majd akkó' kihívom a mentőket…

Bravó. (A kulcsot végül megkaptuk, biztos rájött, hogy a mentőket csak telefonon lehet kihívni, akkor pedig fel kell emelni a telefont. Azt gondolod, Kedves Olvasó, hogy inkább felébredt benne a nagyon-nagyon mélyen szunnyadó felelősségérzet? Nos… nem hiszem.)

A csapat következő mérkőzése:
ÓBUDAI GIMNÁZIUM – APÁCZAI GIMNÁZIUM
2004. november 20. szombat, Budapest III. kerület, Szentlélek tér 10.

Molnár Mátyás
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)