Sport | Atlétika

Gyalogló Világkupa Venyercsán Bencével


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2012. június 4. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A Gyalogló Világkupát kétévente rendezik meg. A résztvevők nagy létszáma miatt ez az egyik legrangosabb gyalogló verseny a világon. Az idén rekordszámú versenyző nevezett, az összes versenyszámot tekintve 64 országból 467 gyalogló. Távok: junior női 10 km, junior férfi 10 km, felnőtt női 20 km, felnőtt férfi 20 km, felnőtt férfi 50 km.

Én a junior férfiak 10 km-es gyalogló számában indultam (18-19 évesek között), miután a márciusban Szlovákiában (Dudince) és az áprilisban Csehországban (Podebrady) lezajlott válogató versenyek alapján egyértelműen én voltam a második legjobb u20-as gyalogló Srp Miklós (szintén Budapesti Honvédos, 19 éves) mögött. Így eldőlt, hogy a Honvéd csapata képviseli Magyarországot a világkupán.

2012. május 10-én, nem sokkal dél előtt szállt fel a repülőgépünk, mellyel Moszkváig utaztunk. Hamar odaértünk, majd busszal átvittek minket egy másik reptérre, ahonnan késő este indult tovább Szaranszkba a csatlakozás. Szaranszk az egyik orosz tagköztársaság, Mordávia (Mordvin) fővárosa. Érdekes volt tapasztalni, hogy az orosz nyelv nem csak a tankönyvünkben létezik, hanem tényleg hasznát lehet venni.


Képgaléria

Éjjel kettőre értünk a szállodába, aminek a színvonala kb. egy itthoni kollégiumnak felelt meg. A tápanyag is elég gyenge volt, egyedül a virslit mertük megenni. Pénteken csapatértekezlet volt, majd egy könnyű, átmozgató edzés.

Szombaton, május 12-én délután 4 órakor rajtoltunk el. A verseny kánikulai melegben zajlott le. Egy kör 2 km volt, aminek az első fele emelkedős volt, majd a forduló után vissza a lejtőn.

Jól sikerült a formaidőzítés: 67 indulóból 43. lettem úgy, hogy féltávnál még csak 59. voltam. Az időeredményem: 46'04" (23'12", 22'52") volt, ami a nehéz körülményeket tekintve kiváló idő volt. Az elején eléggé hátul kezdtem, de a verseny felétől folyamatosan húztam el a túl erősen kezdő ellenfeleim mellett. A kétfős csapatversenyben értük el a nagyobb sikert, ahol 22 csapat közül Miklóssal (aki egyéniben a 29. lett) az előkelő 12. helyet szereztük meg.

Hála Istennek, épségben hazaértünk május 14-én, hétfőn.

A sikeres szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak edzőnknek, Dr. Urbán Ákosnak és az Igazgató Úrnak, aki a szabadidőt a versenyen való részvételhez biztosította, továbbá a Budapest Honvédnak és a szüleimnek, akik a kiutazás anyagi feltételeit megteremtették.

Venyercsán Bence

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.