Tízórai | Aktuális témák

Terepgyakorlat 2023

Szlovénia-Olaszország

2023. június 6. | utolsó módosítás: 2023. június 6., 19:00

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Rövid beszámoló a négynapos terepgyakorlatról.

A terepgyakorlat négy napja során bejártuk Európa legnagyobb földalatti kanyonját a Szlovén-karszton a Škocjan-barlangban, majd az Adriai-tenger északi partvidékét Gradótól (Olaszország) Portorožig (Szlovénia). Tanulmányainknak 7 fókuszpontja volt: növények, állatok, geológiai formációk, vízrajz, településszerkezet-kultúrtörténet, gazdasági tevékenységek és természet- és környezetvédelem.

Eljutottunk az Isonzó (Soča)-delta madárparadicsomába, ahol flamingókat is láthattunk, Grado lagúnájában és turzásain tengeri élőlényeket gyűjtöttünk-vizsgáltunk, a duinoi magasparton a Rilke-ösvényen megidéztük a költőt a kliffben, karrmezőkben, és a levegő-perspektívában gyönyörködve, a Strunjan Nemzeti Parkban a medencés sólepárlással a tenger és a félsósvizű öblének élőlényeivel ismerkedtünk, Koperben a hagyományos és a XXI. századi gazdaság, a lüktető városi élet, valamint a természetvédelem hatékony összeegyeztetésének egy lehetséges módját tapasztaltuk meg, végül Piranban a történelmi belváros településszerkezetét is tanulmányoztuk.


Terepgyakorlat 2023

További részletek a http://biologia.apaczai.elte.hu honlapon.
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ilyen volt a szalagavató bál

2024. február 5.

A 2024-es szalagavató szerintem a teljes végzős évfolyam egyik legmeghatározóbb eseménye. Én a D osztályba járok, és szerintem sokunk nevében mondhatom, hogy igazán megkoronáztuk ezt a majdnem 6 évet. Csodálatos este van mögöttünk!

Szalagavató bál 2024

2024. január 28.

Képek szöveg nélkül.

Ilyen volt 2023

2023. december 29.

Képekben 2023.

Arany a 4forEurope csapatversenyről

2023. december 14.

Immáron sokadjára szervezte meg az Európai Parlament Magyarországi Képviselete a 4forEurope csapatversenyt, melyen idén iskolánk csapata az első helyen végzett.

„Nem tudjátok sem a napot, sem az órát”

2023. október 27.

Az éberségre figyelmeztető mondat Máté evangéliumában szerepel az Újszövetségben.