Tízórai | Aktuális témák

Terepgyakorlat 2023

Szlovénia-Olaszország

2023. június 6. | utolsó módosítás: 2023. június 6., 19:00

Rövid beszámoló a négynapos terepgyakorlatról.

A terepgyakorlat négy napja során bejártuk Európa legnagyobb földalatti kanyonját a Szlovén-karszton a Škocjan-barlangban, majd az Adriai-tenger északi partvidékét Gradótól (Olaszország) Portorožig (Szlovénia). Tanulmányainknak 7 fókuszpontja volt: növények, állatok, geológiai formációk, vízrajz, településszerkezet-kultúrtörténet, gazdasági tevékenységek és természet- és környezetvédelem.

Eljutottunk az Isonzó (Soča)-delta madárparadicsomába, ahol flamingókat is láthattunk, Grado lagúnájában és turzásain tengeri élőlényeket gyűjtöttünk-vizsgáltunk, a duinoi magasparton a Rilke-ösvényen megidéztük a költőt a kliffben, karrmezőkben, és a levegő-perspektívában gyönyörködve, a Strunjan Nemzeti Parkban a medencés sólepárlással a tenger és a félsósvizű öblének élőlényeivel ismerkedtünk, Koperben a hagyományos és a XXI. századi gazdaság, a lüktető városi élet, valamint a természetvédelem hatékony összeegyeztetésének egy lehetséges módját tapasztaltuk meg, végül Piranban a történelmi belváros településszerkezetét is tanulmányoztuk.


Terepgyakorlat 2023

További részletek a http://biologia.apaczai.elte.hu honlapon.
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tájékoztató 2023/2024

2023. augusztus 15.

A 2023/2024-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Terepgyakorlat 2023

2023. június 6.

A terepgyakorlat négy napja során bejártuk Európa legnagyobb földalatti kanyonját a Szlovén-karszton a Škocjan-barlangban, majd az Adriai-tenger északi partvidékét Gradótól (Olaszország) Portorožig (Szlovénia).

Beszámoló a 2023. évi Szilárd Leó országos Fizikaverseny döntőjéről

2023. május 17.

Idén is sikeresen térhetett vissza az apáczais csapat a Pakson rendezett XXVI. Szilárd Leó Fizikaverseny döntőjéről.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja – április 16.

2023. április 13.

„14 napi élelmet, továbbá legfeljebb 50 kg-os poggyászt, amelyben az ágyneműk, takarók, matracok súlya is benne foglaltatnak, vihetnek magukkal. Pénzt, ékszereket, arany- és más értéktárgyakat nem.”

Az Apáczai Támogatói Bál nyitóbeszéde

2023. március 31.

Az Apáczai Támogatói Bál 2023. március 25-én került megrendezésre, ahol Szilágyi Zsófiától hangzott el a bált megnyitó beszéd. A fotókat Veres Regina készítette.