Tízórai | Aktuális témák

Leköszönt az ID

2020. április 3. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Kedves Mindenki!

Először is kitartást! Egyre nehezebb és nehezebb az otthoni bezártság és ez sajnos csak így fog folytatódni… Ennek ellenére egyszer vége lesz, s ez az egész csak erősíteni fogja a közösségeket, barátságokat. Ez motiváljon benneteket, ez lebegjen a szemetek előtt!

Márciusban lejárt a kormányunk mandátuma. Csak egy elnökjelölt részéről kaptuk meg a megfelelő mennyiségű aláírást a határidő lejárta előtt. Ebben az esetben az az eljárás, hogy automatikusan megkapja a kinevezést az elnökjelölt és bár ez a demokrácia megcsúfolásának tűnhet, higgyétek el, ebben a pillanatban ez a legjobb megoldás. Csiszár Dóra (11.A) személyében egy tapasztalt, megbízható, lelkiismeretes, egyszóval jó elnököt fogtok magatoknak tudni, aki csapatával már most azon van, hogy különféle ötletekkel, programokkal dobják fel a karanténba töltött időtöket. Gratulálok Dóri!

Végezetül pár szóval meg szeretnék emlékezni a kormányunk cselekedeteiről.

Megreformáltuk az iskola Szervezési és Működési Szabályzatának az ID-t érintő mellékletét. Örömmel fogadtuk mind a képviselők, mind a iskolavezetés támogatását. A linken elérhetitek az SZMSZ-t (62. o., II., 3.5-ös pontot mindenképpen nézzétek meg! ☺).

SZMSZ »

Közösség-összehozó programokkal próbáltuk feldobni napjaitokat, mint pl.: ART, Gólyaavató, Filmest, ID-nap. Sajnos a Sportest nem került megrendezésre, kérjük, ezt nézzétek el, a hirtelen jött vírus megakadályozta ennek létrejöttét.

Megpróbáltunk iskolánk tanárainak az új NAT-tal kapcsolatos nyílt levelét támogatni úgy, hogy a többi belvárosi gimnázium diákönkormányzatával összedolgozva kiadtuk a diákság nyílt levelét.

Nyílt levél »

Végezetül, amire személyesen a legbüszkébb vagyok: Ha csak egy leheletnyivel, de akkor is, komolyabban lett véve az ID. Egy-két kivétellel, valamennyi osztály részt vett a gyűléseken, profin és hatékonyan vitattuk meg a diákság ötleteit, esetleges problémáit. Ezt nagyon köszönöm Nektek, higgyétek el, ma nagyon kevés olyan iskola van, ahol ez tud működni.

Köszönöm szépen a bizalmatokat, remélem senki sem fog rossz szájízzel visszagondolni erre az időszakra. Kedves Dóri, egy hálátlan és nagyon nagy feladatra vállalkoztál, de hiszem hogy, ha valaki, akkor Te képes leszel megbirkózni vele!

Mindenkinek kitartást,
Apáczai ID volt elnöke,

Földi Teodor
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.