Tízórai | Aktuális témák

Taneszközök hazavitele, új munkarend, étkezés lemondása

2020. március 15. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A 2020. március 14-én este kiadott kormányrendelet értelmében az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A hétfői naptól az iskolába diák tanítási célból nem jöhet be, de a szükséges taneszközeit hazaviheti. Erre lehetőség kedden és szerdán lesz reggel 9 és délután 14 óra között. Kérem, hogy a gyerekek ne csoportosan jöjjenek. Természetesen szülő is elviheti a felszerelést.

2020. március 16-án (hétfő) egyelőre nincs teendőjük a diákoknak. Mivel a tantestület ezen a napon egyeztet és dönt a távoktatás részleteiről. Ennek eredményéről és a további teendőkről mindenkit értesítünk legkésőbb 2020. március 18-ig (szerda). Mivel nem tanítási szünet van, csak a munkarend változott meg, minden diák köteles figyelemmel kísérni a honlap és az osztályfőnökei, szaktanárai tájékoztatását.

Kérjük a kedves szülőket, hogy jelezze az iskolavezetésnél, akinek nincs otthon internet-hozzáférése.

Fenntartói döntéstől és a további rendeletektől függ, hogy a kollégium nyitva maradhat-e, és az intézményünk biztosít-e kiscsoportos gyerekfelügyeletet (a rendelet ezen részéből a gyakorlóiskolák kimaradtak).

A kormányrendelet értelmében hétfőtől az iskolában étkezni nem lehet. Kérünk mindenkit, hogy a megrendelt étkezéseit az E-Kréta rendszerben mondja le sürgősen, mert a nem lemondott étkezések ára a rendszer sajátosságai miatt lehetséges, hogy már nem lesz visszatéríthető. A lemondott étkezések ára viszont biztosan egy később felhasználható kreditbe kerül. Aki nem akarja/tudja ezt a kreditet felhasználni, annak az ELTE fogja majd tanév végén visszautalni.

Végezetül egy kérés a diákok felé: Tanáraitokkal mindent meg fogunk tenni azért, hogy a hirtelen kialakult helyzetben is a lehető legjobb oktatásban részesüljetek. Kérem, hogy Ti is tegyetek meg minden tőletek telhetőt, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb lehessen. Ehhez a szokottnál is nagyobb pontosságra, odafigyelésre, munkafegyelemre lesz szükség. Egyúttal saját és környezetetek egészsége érdekében kérem, hogy a hirtelen jött több szabadidőt belátással kezeljétek, és a csoportos programok helyett az egyéni pihenést és tanulást részesítsétek előnyben. Mindannyiunk fegyelmezettségén múlhat, hogy mikor térhet minden vissza a megszokott kerékvágásba.

Köszönöm.

Salga Imre
igazgató
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.