Tízórai | Aktuális témák

Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán

2019. augusztus 25. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Lezajlott a III. Nemzetközi Kémia Torna 9 ország részvételével Moszkvában a Lomonoszov Egyetemen. Itt nem egyénileg mérettetik meg magukat a versenyzők, ez egy csapatverseny. A két magyar csapat nagyszerű eredménnyel zárta a versenyt.

A Hungarian Team Red aranyérmet szerzett abszolút első helyen. Ezen a versenyen csak egy aranyérmet osztanak. Az aranyérmes csapatnak két apáczais diák is tagja: Mészárik Márk és Kozák András (akinek nemzetközi versenyeken ez már a 4. érme idén). A győztes csapat tagjai még: Mészáros Bence (csapatkapitány), Szappanos Attila, Szűcs Pál a Szent István Gimnáziumból és Vaskó Lili a BME Nemzetközi Gimnáziumból. A másik magyar csapat, a Hungarian Team Green is éremmel zárta a versenyt, bronzérmet szerzett. A bronzérmes csapatban is üdvözölhetünk apáczais diákot, Almási Balázst. A Hungarian Team Green tagjai még: Buzafalvi Dénes (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Gellér Blanka (Toldy Ferenc Gimnázium), Győrfi Sára (Szent István Gimnázium), Varga Zsombor (Petrik Szakgimnázium). A két csapat vezetője Kiss Andrea (Szent István Gimnázium). Bár csapatverseny, de a legtöbb pontot szerző versenyzők egyéni elismerésben is részesülnek. A legeredményesebb versenyző Mészárik Márk lett, aki I. fokozatú oklevelet kapott, ő lett a legtöbb pontot elérő előadó is. II. fokozatú oklevelet kapott Almási Balázs, ő lett a negyedik legtöbb pontot elérő versenyző.

Köszönet a felkészítőiknek: Kiss Andreának, Forman Ferencnek, Gräff Tamásnak, Kovács Dávidnak, Stenczel Tamásnak, valamint a versenyző diákok összes kémia- és angoltanárának!


Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.