Tízórai | Aktuális témák

Szalagavató előtt (2006/2007)

2007. január 19. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Minden novemberben megkezdődik a szalagavatók időszaka. Nálunk a nagy többséghez képest később, február 17-én lesz megtartva.

Az idei műsort is a szokásos kilencedikes nyitótánc, a palotás nyitja meg. Igaz, én idén nem táncolok, de már volt szerencsém hozzá. És minden elismerésem minden táncosnak, mert tudom, hogy milyen nehéz megtanulni és előadni egy koreográfiát; elérni, hogy mindenki jól tartsa a kezét, még akkor is, ha már 5 perce le akar szakadni, mindenki egyszerre lépjen, egy sorban haladjon, ugyanoda nézzen, és mindezek közben még „mosolyogjon” is.

A műsor természetesen ebben az évben is tartalmazza a szokásos végzős keringőket, amely az este egyik fénypontja lesz. A hófehér esküvői ruhák és a pingvin frakkok nagyon jól állnak nekik, de furcsa így ilyen ruhában látni a tizenkettedikeseket, akik az iskolai folyosókon teljesen máshogy néznek ki.

Idén is megszavazhatjuk a bálkirályt és bálkirálynőt, akiket szintén a bálon koronáznak meg.

A végzős bál nem csak Magyarországon szokás, hanem többek közt Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Németországban is létezik ez a hagyomány.

Nagyon várom, hogy idén milyen lesz, mivel még nem láttam apáczais szalagavató bált, de ha olyan jó, mint a híre, akkor idén is nagyon színvonalas műsort láthatunk.

Hargitai Dóra
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.