Tízórai | Aktuális témák

Szekeres Zoltán: Az Alpok világa

2006. április 28. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A tavalyi Bella Italia című előadás után idén is nagyon vártam az Apáczai Napok programját, hogy megtudjam, lesz-e Szekeres tanár úrnak előadása. Örömmel állapítottam meg, hogy a keddi napon Az Alpok világa címmel nézhetjük meg a diavetítéssel, élményekkel és érdekességekkel színesített beszámolót. Merthogy mindezen tulajdonságokra számítani lehetett.

Az Alpokban tett képzeletbeli kirándulásunk során tanár úr kalauzolt bennünket a tőle megszokott jellegzetes fellépéssel. Gyönyörű tájakon ívelt át utunk, sok nevezetességgel ismerkedtünk meg, érdekes történeteket hallgathattunk meg, sőt, hasznos tanácsokat is kaptunk arra az esetre, ha arrafelé kirándulnánk.

A szűkös, egy órás időkorlát ellenére viszonylag sok helyet jártunk végig. Sajnos tanár úr összes diája nem férhetett bele az előre kiírt időintervallumba, ezért néhányan már nem láthatták az előadás utolsó részét. Sajnálhatják.

Nekem volt szerencsém végignézni és mosollyal az arcomon jöttem ki. Azt hiszem, ezek az előadások a következő évek Apáczai Napjainak üde színfoltjai lesznek.

Kovács Zsolt
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.