Tízórai | Aktuális témák

Eljött a Csere ideje

2005. április 12. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Nem is tudom, mire számítottam. Illetve azt tudom, hogy mire, azt nem, hogy vajon miért.

Arra számítottam, hogy idén a Szakmai Napok elmaradása miatt nagyobb szerepet kap az Apáczai Napok. Végül is maga a tény már nagyobb szerepűvé tette, de arra számítottam, hogy ez meg is fog rajta látszani. (S látván a kitűzött programok mennyiségét és sokszínűségét, minden okom megvolt a bizakodásra.)

Arra számítottam, hogy talán egy Photoshop előadás 46. percében (bár kétségkívül 45 percesre volt kiírva – így panaszom valóban alaptalan) még nem sürgetnek minket (illetve az előadót) a projektor miatt.

Arra számítottam, hogy talán nem fogok elgondolkozni, hogy vajon kegyes hazugságot hallok-e, mikor az előadó megköszöni, hogy „ilyen sokan eljöttek”, mert mindezt nem 15 embernek fogja mondani.

Arra számítottam, hogy – hisz úgy hallottam, elvileg kötelező volt egy-két programon való részvétel – talán még a második napon is sok emberrel lehet találkozni az iskola épületében.

Csalódtam az Apáczai Napokban. De nem azért, mert rossz előadásokat hallottam volna. Sőt!

Élveztem azt a photoshopos előadást, és reméltem, hogy minél tovább ott tudja tartani azt a projektort az előadó. Ugyanígy élveztem a két óra hosszú, általam végigállt (!) kvantumfizikai előadást, és remélem, hogy legalább feleannyit megértettem belőle, mint amennyit gondolok.

A többi programmal együtt is élveztem az Apáczai Napokat, és remélem, hogy jövőre is élvezni fogom. De azért inkább rosszra számítok. Csak a biztonság kedvéért.

Diószegi Tamás
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.