Tízórai | Aktuális témák

Március 15.

2005. március 16. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az 1848-ban történtek megemlékezése mindenhol kicsit máshol zajlik: a fővárosban a korabeli helyszíneken vagy épp egyes szereplők szobrainál különböző programok zajlanak, az ország két legnézettebb tv-csatornája többek közt King-kong filmet és egész estés vetélkedőt ad, iskolánk pedig még pénteken (hisz 15-e tanítási szünet is) rövid műsort tartott a történtekre emlékezve.

Szokás szerint egy humán tagozatos osztály volt felelős a műsorért, idén a 11. évfolyam humánosai Czéh Zoltán tanár úr irányításával. Az előadás készítői szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy túl hosszúra nyújtják a dolgokat (ami egy iskolai rendezvényen könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat), ám nem is egy rövid, sablonos megemlékezést készítettek. Énekek (zongorakísérettel és anélkül), versrészletek, korabeli idézetek színesítették az előadást, s mindeközben oldalt egy diavetítő diszkréten vetített az eseményekhez kapcsolódó képeket egy vászonra, evvel is erősítve a légkört.


Ünnepély

Ne keseregjünk azon, hogy közvetve e miatt az ünnep miatt lesz szombaton tanítás, inkább legyünk büszkék arra, hogy egy teltházas (:-)), nem túlságosan elnyújtott, finoman (s kicsit félve) újítani próbáló, korrekt, (és ami talán a legfontosabb) méltó megemlékezésünk volt.

Diószegi Tamás
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.