Tízórai | Aktuális témák

Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh

2013. március 30. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Sparingné Köves Ildikó tanárnő az ösztöndíjjal nyert skóciai útja során készített képeken mutatta be nekünk Edinburgh legnevezetesebb, legszebb helyeit, elmondta a hozzájuk kapcsolódó történeteket, melyek egy része tényleg megtörtént, másik fele azonban csak monda.

Neves skót embereket is hallottunk, megnéztük a skót népviseletet a kihagyhatatlan skót dudával. Rövid videó bejátszást is láttunk az Edinburgh Military Tattoo ünnepségről, illetve később képeket néztünk a helyszínről a tömeg nélkül is. Az első virágórát is megtekintettük az aktívtáblán, amely körül az akkori aktuális esemény miatt az olimpiai öt karika szerepelt virágokból kirakva. De ezek mellett még láttunk képeket a híres edinburgh-i várról, a közeli parkról, a Royal Mile-ról, Bobby szobráról és még sok egyéb gyönyörű helyről.


Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh

Az előadás vége felé sajnos több képet is át kellett ugranunk, mert a másfél órába nem fért bele. Ebből is látszik, hogy ennek az országnak mennyi szépsége, nevezetessége van. Skócia egyéb tájairól is néztünk pár képet, de azokat csak futólag, kiegészítésként a többihez.

Az előadás nagyon jó volt, kár, hogy csak ennyi kép és történet meghallgatására volt idő.

Szabó Viola
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.