Tízórai | Aktuális témák

Állatkerti séta Bóna József tanár úr vezetésével

2004. június 25. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Izgatottan érkeztem meg az Állatkert főbejárata elé, bár, meg kell mondjam, maga az Állatkert nem hangzott túl bizalomgerjesztően első (és második) hallásra, főleg, mert előzőleg többször is (utoljára tavaly, vagy azelőtt) jártam itt. Az izgalom tárgya inkább a tanár úr várható rendhagyó biológia órája volt, el sem tudtam képzelni, hogyan tud majd egy (túljelentkezéstől sújtott) több, mint harmincfős tömegnek úgy magyarázni, hogy mindenki értse, sőt meg is jegyezze, amit mond.

A tanár úr mindenkire rábízta, hogy saját tempójában, saját elképzelése szerint barangoljon a pálmaházban, majd az akváriumos részben. Természetesen, aki úgy döntött, hogy inkább a tanár úrral együtt ismerkedik meg a krokodilokkal, varánuszokkal és piranhákkal, jól járt, mert Bóna József tanár úr az élő állat ketrece mellett, a legjobb szemléltetést választva ecsetelte a szerencséseknek az aktuális állat, vagy növény főbb jellemzőit.

Végül érzésem szerint mindenki egy fantasztikus élménnyel, s szorgalmához mért mennyiségű új tudásanyaggal gazdagodva indult haza.

Nyerges Gábor Ádám

Kapcsolódó linkek

A Fővárosi Állat- és Növénykert oldala
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.