Tízórai | Aktuális témák

Országos kompetenciamérés

2004. június 2. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Tudjátok, mi az a bejgele?

Én se tudtam, amíg meg nem írtuk az országos kompetenciamérést. Azóta a bejgele szó fogalommá vált a 10. osztályosok körében. Egy mókás történetet olvashattunk a kis sós perecről, amit az elbeszélésben szereplő újságírónő fogyasztott ebéd gyanánt. Megismerkedhettünk még az E-számok rejtélyeivel, és megtudhattuk azt is, hogyan kell a bútort restaurálni szakadólakk segítségével.

A kezdeti szorongásainkat oldotta, amikor megláttuk, hogy az első matematika feladatban egy autó felülnézeti képét kellett felismerni, máshol pedig arról volt szó, hogy Kováts úr autója mennyi benzint fogyaszt egy hónapban.

Szövegértési és logikai képességeinket négyszer negyvenöt percben tesztelhettük. Az első negyvenöt perc letelte után munkánkat össze kellett ragasztani, hogy azzal a későbbiekben már ne foglalkozhassunk. Rajtunk kívül még a nyolcadikosok is részt vettek a mérésben.

Az osztályból ötünket véletlenszerűen kiválasztottak, s csütörtökön újabb tesztet kellett írnunk, ami a hétfőihez hasonló volt. Ezt megelőzően egy adatlapot töltöttünk ki, amelyben szociális helyzetünkre, családunkra és az iskolánkban folyó oktatási munkára vonatkozó kérdésekre kellett válaszolnunk.

Valószínű, hogy az eredményről az iskola vezetését értesíteni fogják.

Bölöni Petra
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.