Tízórai | Aktuális témák

Sportnap 2011

2011. május 11. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:55

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Idén is megrendezésre került május 4-én a Sportnap. Mint az elmúlt 4 évben, most is jelen volt az összes olyan osztály, akik nem osztálykiránduláson voltak és nem érettségiztek.

A helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt. Szerencsére még az időjárás is nekünk kedvezett, mert nem esett az eső, így kint, a szabadban tudtunk sportolni.

A csapatokat idén úgy osztották be, hogy mikor megérkeztek az osztályok, mindenki kapott a kezére alkoholos filccel 1-től 20-ig egy számot, és az azonos számú diákok alkottak egy csapatot. Ez az ötlet nagyon jó volt, mert így lehet ismerkedni az iskolatársainkkal. Csak az volt a baj, hogy akadtak olyanok, akiknek nem tetszett, hogy hová kerültek, ezért átírták a számukat. Miután összeálltak a csapatok és bemelegítettünk, megkaptuk a menetlevelet, amin rajta volt, hogy mikor hová kell menni, és hogy kikkel fogunk versenyezni.

Összesen 10 játékszám volt. Kosár, foci, illetve a lányoknak tollas, floorball, sorverseny, röplabda, súlylökés, kötélhúzás és célba dobás, partizán, petanque, activity. Nekem az különösen tetszett, hogy volt a foci mellett tollas is, így a lányok nem unatkoztak addig, amíg a fiúk fociztak. Az activity játékban sporttal kapcsolatos fogalmakat kellett elmutogatni. Itt nagyon sokat lehetett nevetni.


Képgaléria

Ami kicsit rossz volt, hogy azok miatt, akik átírták a számukat, volt olyan csapat, ahol tizenöten voltak, és volt olyan is, ahol csak kilencen.

Az összes sportverseny nagyon megszervezett volt, hála a testnevelőknek és a segítő tanároknak.

A végén pedig eredményhirdetés volt. A verseny nagyon szoros lett, mert sok megosztott helyezés született. Az első három helyezett csokit, gumicukrot, újságot és oklevelet kapott.

Szerintem őszintén mondhatjuk, hogy egy jó nap volt, ahol nem kellett nagyon megerőltetnünk magunkat, de mégis jót szórakoztunk.

Köszönjük szépen az összes olyan tanárnak, akik segítettek ezt megszervezni, és azoknak, akik felügyeltek a különböző sportoknál!

Molnár Szabina
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.