Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: civilizáció szekció

2011. április 8. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok keretében a csütörtöki nap folyamán diákok projektelőadásait volt lehetőségünk megtekinteni, aminek nyilvánvalóan mindenki örült, mert nem volt tanítás, továbbá a témák is érdekesnek mutatkoztak. Én (a cikk írója) az első sávban a biológia szekció három kiváló előadását tekintettem meg, most viszont a második sáv civilizáció szekciójáról lesz szó.

Az első projektet Kelemen Bendegúz és Szabó Gergely (10.A osztályos tanulók) készítette a városi kerékpározás 60-as évekbeli, majd ahhoz viszonyítva mai helyzetéről. Az ott lévők egy érdekes előadást láthattak arról, hogy hogyan terjedtek el az autók, hogyan romlott egyre jobban és jobban a helyzet, mi a jelenlegi felállás, mi a helyzet a nagy világban, és persze végezetül arról, hogy hogyan tudunk mi ezen segíteni és propagálni a biciklizést. Részletes és tartalmas projektmunka volt, gratulálok hozzá.

A második előadást Bajnok Viola és Kondor Krisztina (szintén 10.A osztályos tanulók) készítette a mostanában aktuális témáról: a Facebook veszélyeiről. Ők rendhagyó módon teljesítették a feladatot és úgy gondolták, hogy többet is ki lehet hozni egy projektelőadásból egy PowerPoint bemutatónál, így ők egy videót forgattak le. Ha jól értelmeztem, akkor egy televíziós műsort „játszottak” el, aminek „Dark Side” volt a címe, és minden adásban egy adott téma sötét oldalát mutatják be. Először a Facebook történetéről meséltek, a most népszerű Social Network című filmből tekintettünk meg rövid részletet, majd felsorolták a veszélyeket és tanácsokat is adtak az eredményes védekezés érdekében. Az ő előadásukhoz is csak gratulálni tudok.

Juhász Zsófia
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.