Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: irodalom szekció

2011. április 8. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:53

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy az előadás elején el is mondták, az irodalom szekció és legnépszerűbb előadás az Apáczai Napokon az elmúlt években, és most is. Három előadást láthattunk ebben a sávban.

Elsőként Pallagi Petra és Török Melánia (10.B osztályos tanulók) projektjét láthattuk. Shakespeare A makrancos hölgy átdramatizált változatát láthattuk, élőben az ő előadásukban. Halhattunk benne eredeti Shakespeare szövegeket is, de a Facebooktól kezdve az apai szigoron keresztül minden felmerült benne. Az előadás rettenetesen szórakozató volt, ahogy az egész történetet játszották el ketten, hol egy szemüveggel beszélgetve, hol egy hajpánttal, remekül bemutatva és átértelmezve A makrancos hölgy című darabot. A műsor videókkal, zenés betétekkel, táncokkal és mókás benyögésekkel volt átszőve. És a történet csattanója után megszólalt a Family Guy című sorozat zenéje. Igazán élvezetes volt.

A második eladást Alexandrov Anna és Munhtuya Nominerdene 10.D osztályos tanulók tartották a germán-kelta szimbólumokról, eredetükről és jelentésükről J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis műveiben. Az előadás elmesélte minden mesebeli lény és szituáció eredetét a Gyűrűk urából és a Narniából.


Projektelőadások: irodalom szekció

A harmadik projektmunkát három 10.C osztályos lány, Kemény Alexandra, Philipp Diána és Boros Réka készítette. Ez egy Molière mű, a Tudós nők átdolgozását láthattuk. Az egész némafilm volt, felirattal, és elég különleges zenei aláfestéssel.

Gönczi Hajnalka
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.