Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció

2011. április 8. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:53

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Ezen az előadáson két témában hallhattunk beszámolót: Nigéria és A Pamela Anderson Band 10 éves története.

Nekem tetszett az előadás. Az első felében Nigériáról volt szó, aminek az volt az oka, hogy idén Nigéria fővárosában, Abujában volt az IJSO (International Junior Science Olympiad – Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia). Az ott lévők által készített fényképeket és ismereteket is felhasználták. Emellett bemutatták Nigériát, mert az előadás előtti napokban felmérést végeztek, ahol kiderült, a diákok alapvető tudnivalókat nem tudtak róla. Ezt az előadást 10.A osztályos tanulók tartották (Bagi Barna, Bérczes Virág, Kovács Klaudia, Szalai Rita és Tóth Péter).


Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció

A második felében a Pamela Anderson Band (rövidítve a PAB) 10 éves évfordulója alkalmából készített DVD-ket mutatták be, eleinte csak egyet terveztek, de végül hármat csináltak. A DVD-ken megtalálható a zenekar története a tagok elmesélései alapján, ami érdekes módon különbözik. Van még rajtuk néhány érdekes sztori a zenekarról. Összegyűjtöttek egy csomó fényképet és videót a koncertekről, a legelső koncerttől a legutolsóig láthatók felvételek. Megszereztek egy interjút, ami még a legelső 2001-es koncert után készült az egyik diákkal. Ötletet merítve ebből a mostani tagokkal is készítettek interjúkat, egyenként és együtt is. Ezek is megtalálhatók a DVD-ken, melyekről bárkinek szívesen csinálnak másolatot, ha visz DVD-t. Az előadók pedig: Horváth Fanny, Fülöp Tamara és Furján Orsolya (10.B osztályos diákok).

A projektelőadás után a PAB egy fergeteges koncertet adott a Színházteremben. A 10 évvel ezelőtti bemutatkozó búcsúkoncert óta első alkalommal.

Antal Zsófia
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.