Tízórai | Aktuális témák

Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei

2010. április 1. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Peresztegi Sándor egy valóban érdekes és sokakat megosztó előadást tartott. Témája (az egészség megőrzése, visszaszerzése, betegségek megelőzése, stb.) fontos dolog napjainkban. Talán az egyik legfontosabb.

Kezdésként megtudhattuk, hogy az emberi sejtek (és csak azok) gyakorlatilag halhatatlanok lennének. Ez mindenképp megragadja a figyelmet. (Örökélet, és vért se kell szívni hozzá?) A „halandóságunk” oka nem más, mint a figyelmetlenségünk, pontosabban az érdektelenségünk. Na meg persze a nagy cégek – mindig a nagy cégek! –, akik milliókat kaszálnak (mérgező) termékeikkel. Peresztegi Sándor álláspontja szerint (mely számomra hiteles volt rengeteg kitüntetése és a sok vizsgálat eredményének fényében), ha megfelelő termékeket vennénk, megvalósulhatna, hogy nagyon-nagyon hosszú életet éljünk 28 éves külsővel, olcsón. Csábító, nem? Az előadás azonban nem volt kifogástalan. Elhangzottak vélemények, hozzászólások, miszerint egyes termékeket kifejezetten reklámozott a könnyen meggyőzhető 15 éveseknek, valamint előadása merőben csak az előadó véleményét tükrözte. Nem tudom. Lehet, hogy tényleg reklámozott, és lehet, hogy ez így Apáczai Napok keretében helytelen volt. Azonban, ha ezzel csak egy családnak „jobbá” tette az életét, nem megérte? Annak a családnak mindenképp. :)


Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei

Legyen bármi a tisztelt olvasó véleménye az előadásról (vagy az előadóról), szerintem érdemes „ráguglizni” Alexis Carrel nevére (akihez a halhatatlan sejtek „felfedezése” fűződik), és vigyázni a Sodium Lauryl Sulfate-tal. Biztos, ami biztos. :)

Kalapos Eszter
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.