Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: 7. szekció

2010. április 1. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Ebben az előadáscsoportban három különböző, de témájában hasonló előadást hallhattunk. Mindegyik a zenéhez kapcsolódott. 9:45-kor már az összes hely foglalt volt, azt hiszem, nem nagyon voltak felkészülve rá, hogy ilyen sokan lesznek az előadáson. Kicsit kevés szék volt, így a későn érkezők a fogason egyensúlyozták végig az előadást, ami mellesleg két és fél óra volt.

Az első előadás Jakab Tamás, Csorba Benedek, Taisz István, Jamak Ármin közreműködésével készült. Egyikük magyarázott, miközben peregtek a diák. Témája a 60-as évek zenéje volt, ezen belül a Beatles. Rengeteg érdekes dolgot meséltek róluk, többek között mutattak képet arról a pubról, ahol legtöbbet játszottak és ahol népszerűségük kezdődött. Sok-sok dátum elhangzott, így azok, akik kevésbé jártasak a Beatles történetében, egészen biztosan belezavarodtak. Mikor már kezdett volna unalmas lenni, következett a KISFILM!!! Ebben gyakorlatilag elbáboztak egy beszélgető show-t, ahol a Beatles tagjait kérdezgetik mindenféléről. A finálé, hogy a kisfilmben szereplő bábukat arra kérik, hogy játsszanak el egy dalt (amit szerintem nagyon jól megoldanak). Ütős előadás volt.


Projektelőadások: 7. szekció

A második előadás Kanjo Anna, Lengyel Brigitta tartották, plusz akik még közreműködtek a zenekarnál. Témája: British and American song(writer)s. A bevezetőt kevésbé lehetett hallani, de ahogy leszűrtem a lényegét, az jött ki, hogy amit énekelnek az előadók, azután kell kitölteni a hiányos szöveget. Nagyon jól hangzottak a dalok, főleg mert élőben énekeltek, volt gitárzene, hegedű. A harmadik dal beharangozásakor meglepetést árultak el: Czédulás Katalin tanárnő is együtt énekelt, „erősítette alulról” őket. Viszont a kitöltős rendszer eléggé nem működött.

A harmadik előadás előadói Fülöp Ádám, Váry Dávid voltak, az előadásuk címe pedig: „Hogyan készül korunk zenéje?”. Szépen meg volt csinálva, rendesen össze volt szedve az anyag, de mire azt mind elmagyarázta nekünk a bemutató, kezdett a hallgatóság elfáradni. Ekkor jött a meglepi: be is mutatták élőben azokat, amiket hallottunk, a Black Eyed Peas egyik száma kezdett kibontakozni hosszas állítgatások után. Nagyon tetszett ez is mindenkinek.

Utószóként annyit, hogy 100 fő helyett minimum 130-an bepréselődtünk a Színházterembe.

Gönczi Hajnalka
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.