Tízórai | Aktuális témák

Reneszánsz napok
A cikk linkje:
2008. júniius 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Szerte a világon mindenhol a Reneszánsz Évét ünneplik. Mi is így tettünk Pigler Borbála és Ilkó Krisztina jóvoltából.

Túl vagyunk az első napon, kevés emberrel ugyan, de jól éreztük magunkat. Forró tanár úr versmondóköre kezdte a műsor, olyan neveket sorakoztattak fel, akit mindannyian jól ismerünk, mint jelentős reneszánsz költőket. Volt itt Petrarca, Janus Pannonius, és a szókimondóbb költészet kedvelőinek örömére Villon és Shakespeare is.

Ez után, és tulajdonképpen Raszler tanár úr előadása alatt is folyamatosan folyt a gasztronómiai bemutató. Különleges reneszánsz ízeket vonultattak fel a lányok mind italok, mind ételek terén (volt fincsi camembert is :D). Ezután következett a Da Vinci kód leleplezése, vagy inkább megcáfolása. Nem akarok most erről sokat beszélni, de a lényeg: Raszler tanár úr lekezelte Dan Brownt.  :D

Nos a lényeg, hogy másnap is lesz program: táncház, színdarab. Gyertek el, most már úgy is mindenki lazsálhat!  :) Ez meg bizony jó kikapcsolódás, ráadásul egy kevés kultúra is megragad Rajtatok, ha szerencsétek van! :D

Szóval rajta, rajta!

Murzsa Tímea
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.