Tízórai | Aktuális témák

Sportest UV-fényben

2022. február 14. | utolsó módosítás: 2022. április 11., 17:07

Miközben az iskolában egymást érik a diákok által szervezett közösségi programok, az ember azt gondolná, már igazán új dologgal nehéz előrukkolni. Ezt meghazudtolva szervezett az ADP (Apáczai Demokrata Párt) egy olyan sportestet, ahol UV-lámpákkal világították meg a tornatermeket.

Előzetes kérés alapján a legtöbben fehér vagy rikító sárga felszerelésben érkeztek. A program az elmaradhatatlan, mindig népszerű, igazgató úr által tartott zumbával kezdődött. Majd ahogy egyre sötétedett, váltak látványosabbá a különböző labdajátékok során ide-oda cikázó gyereksereg szebbnél-szebb akciói. A játékokat segítette, hogy mind a labdákat, mind a kosárlabda palánkokat és focikapukat foszforeszkáló festékkel színezték.


Sportest UV-fényben

Természetesen nem tudtam kibújni a bőrömből, és akarva-akaratlanul kicsit testnevelőként is szemléltem az eseményeket. Jó volt látni, hogy a különböző korosztályok milyen kreatívan, ügyesen és főként sportszerűen küzdenek meg egymással, tiszteletben tartva a másik gyengeségeit, elismerve erősségeit, egymást segítve és buzdítva.


Sportest UV-fényben

A szervezés pedig mondhatni profi volt. A játékvezetéstől kezdve, a logisztikán keresztül, az eredményhirdetésen át, ahol zsámolyokból kreált dobogón vehették át a győztesek a nekik járó csokoládét és oklevelet, és együtt elénekelhették a Himnuszt, egyszóval minden tökéletesen működött. Természetesen a remek hangulat sem maradt el, de a legszívmelengetőbb mégis az volt, hogy láthattam EGYÜTT dolgozni 10-12 fiatalt, akik úgy működtek, mint egy jól olajozott gépezet: összehangoltan és magabiztosan, ugyanakkor türelmesen, jókedvűen és feszültség nélkül végezte mindenki a dolgát.


Sportest UV-fényben

Volt már részem jónéhány iskolai sportestben és sportéjszakában, de szervezettség és együttműködés tekintetében ez minden eddigit felülmúlt.

Gratulálok az ADP-nek, jó kis csapat!


Sportest UV-fényben

Illés Vanda




Legutóbbi cikkeink a rovatban

Az aranyos Zsigri tanár úr

2022. június 17.

Zsigri Ferenc tanár urat 2021-ben az ELTE Szenátusa aranyoklevéllel jutalmazta. Sajnos a Covid miatt csak idén került sor az oklevél átadására.

Beszámoló a Szilárd Leó Országos Atomfizika verseny döntőjéről

2022. május 4.

A Szilárd Leó Országos Atomfizika verseny paksi döntőjéről sikeresen tért vissza az apáczais csapat.

Ács tanár úr is siratja a múltat

2022. április 30.

Kép szöveg nélkül.

Elballagtak

2022. április 30.

Négy osztály végzett az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban. Az A osztály Laknerné Kurucz Zsuzsanna és Tivolt Tímea, a B osztály dr. Ács Zoltán, a C osztály dr. Nagy-Varga Zsolt, a D osztály Tillmann Mónika vezetésével.

Beszámoló a XLV. országos disputabajnokságról

2022. április 12.

A hétvégén Pécsett zajlott a XLV. országos disputabajnokság, ahol ismét nagy sikereket értek el az apáczais csapatok.