Tízórai | Aktuális témák

Sportnap(ok) 2 in 1, mármint mindkettőről egy-két szó
A cikk linkje:
2008. május 26. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Nos, gondolom az értelmetlen cím után most értelmezést vártok.

Jogos. Tehát volt ugye két sportnapunk. Egy „egésziskolakommunálisankiBudára” és egy 24 órás sport. Mindkettő nagyon jó volt. Az első az „egésziskolás” (bár a megnevezés félrevezető, mert a 24 órás is az egész iskolának szólt) kötelező sportnap erős félelmeket váltott ki belőlem. Ugyanis nem osztályszintű, hanem iskolaszintű csapatok voltak, ami azt jelentette, hogy ismeretlenek előtt fogok égni. :) De nem így volt. Annyi jófej emberrel ismerkedtem meg, hogy megérte elmenni. Aki meg gyáva volt vagy cikinek tartotta, hát az sajnálhatja.

A nyeremények torta és csokik voltak, és érem az első három helyezett csapatnak (és igen, finom volt a torta :P). Akit érdekel, hogy mi volt a program, az megtekintheti a sportfalon a harmadikon (ha még kinn van). Jó apáczais programként kvíz is volt, persze sportjellegű.

És most a 24 órásról. Kevesen voltunk az elején. Pingpongoztunk, lent a tornateremben pedig röpi és foci volt. A cserediákok is élvezték. Úgy tíz felé már egész sokan lettünk. Akkor már floorballoztunk is. Összesen két ember aludt lent, az ebédlőben. Szóval mindenki jól bírta, végül is jó volt a társaság. :)

Murzsa Tímea
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.