Tízórai | Aktuális témák

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:36

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Felhasználói kéziköny »

Kréta belépő oldal »

1. Előzetes teendők (ezt a pontot régebbi megrendelőink is olvassák el!)

● A rendszer használatához gondviselői e-Kréta jogosultság és asztali böngésző használata szükséges (tanulói jogosultsággal nem adható fel rendelés, az e-Kréta applikáció pedig nem támogatja még a funkciót). Új tanulóink szülei a beiratkozáskor megadott e-mail címükre érkező rendszerüzenetben kapják meg a belépési kódokat 2020. augusztus 18-át követő néhány napban, ez vonatkozik a külső kollégistákra is. Kérjük csak akkor reklamáljanak, ha 2020. augusztus 24-ig sem kapták meg a kódot!

● Az e-Krétába történt belépés után felső sorban található „e-ügyintézés”-re kattintva új oldal jön elő, amelynek a bal oldali menüsorában található az „Étkezés” menüpont.

● Ennek első alpontja a „Nyilatkozatok”. Rendelni csak szülői nyilatkozat feltöltésével lehet. Ezt minden tanévben meg kell újítani, tehát eddigi befizetőinknek is szükséges újra nyilatkoznia, az „Új nyilatkozat rögzítése” gombra kattintva. Ekkor a 2020/2021. tanévre vonatkozó oldal nyílik meg.

● Nyilatkozni a következőkről kell:
- normál vagy diétás étrendet kér-e? Ha diétás étrendet (pl. laktózérzékeny) kér, arról a diétás szülői nyilatkozati űrlap kitöltött, aláírt, lefotózott példányának feltöltése szükséges ugyanezen oldal alján az „Új dokumentum csatolása” pontok keresztül). Ugyancsak itt kell feltölteni a vonatkozó szakorvosi javaslatot is.

A kizárandó komponensek (pl. laktóz, glutén stb. az orvosi igazolásnak megfelelően) felsorolását fogja kérni a rendszer.

Fontos: a vegetariánus étkezés nálunk nem számít diétásnak, tehát ez esetben a „Normál” étkezést kell választani, viszont nyilatkozni ugyanezen űrlap feltöltésével szükséges. Orvosi igazolás ebben az esetben nem kell, mert vallási/lelkiismereti ok bejelölhető az űrlapon.

- milyen típusú étkezést szeretne? Csak ebéd, vagy kollégistáknak vacsora is.

- kér-e kedvezményt? Kedvezmény igazolásához szintén dokumentumfeltöltés szükséges!

A Gyermekek védelméről szóló törvény 21.B §-a alapján 50%-os kedvezményre jogosult: a 3 vagy több gyermeket nevelő szülő gyermeke, illetve 9-12. évfolyamon a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő vagy tartósan beteg/fogyatékos gyermek.

Ingyenes étkezésre jogosult: 7-8. évfolyamon a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő illetve 7-12. évfolyamon, akit nevelésbe vettek vagy utógondozói ellátásban részesül.

A kedvezmények igénybevételéhez a kitöltött, aláírt igénylő űrlap feltöltése szükséges. Aki nem a 3 vagy több gyermek alapján jogosult, annak a vonatkozó igazolásokat is szükséges feltöltenie.

Aki normál étkezést kedvezmény nélkül kér, továbbléphet a „Megrendelés” menüpontba. Az űrlapot, igazolásokat feltöltőknek viszont meg kell várnia, amíg azt az iskola leellenőrzi és jóváhagyja azokat (szorgalmi időszakban 1 napon belül igyekszünk ezt megtenni).

2. A megrendelés összeállítása, módosítása

● A „Megrendelések” menüpont szolgál a megrendelés összeállítására, szabad kombinációban, akár 3 hónapra előre kiválaszthatók azok a napok, amelyre étkezést kérnek, csak a naptár megfelelő napjaira kell kattintani.

Lemondani is itt lehet, a tárgynap előtti munkanap 8.30 óráig. A lemondott étkezés díját a rendszer „kreditbe” helyezi, ami a következő befizetéskor beszámítódik.

● A „Befizetendők” alpontban a rendszer kiszámolja a rendelés összértékét. A megrendelést be lehet fizetni akár azonnal (a SimplePay szolgáltatáson keresztül, bankkártyával). A rendszer számlát is tud adni, ami cég nevére is kiállítható.

Aki ragaszkodik a készpénzes befizetéshez, a 4. emeleti gazdasági irodánkban is megteheti, rá is kérdez a rendszer, melyiket választják.

FIGYELEM, FONTOS: készpénzes fizetés választása esetén is rögzíteni kell a fent leírt módon, elektronikusan a megrendelést, az irodában csak a pénz befizetését könyvelik.

Az étkezés igénybevétele: az elektronikus rendszerben nincs ebédjegy, a rendszer generál egy QR-kódot, ezt kell az ebédlőben a leolvasó alá helyezni (pl. mobiltelefonon). A QR-kód hiányában a befizetett tanuló diákigazolványának vonalkódja is használható.

Pénzvisszatérítés: ha az online befizetett összegből (pl. a lemondások miatt) kredit maradt, amit nem kívánnak újabb rendeléshez felhasználni, mód van annak visszautalását kérni. A „Megrendelés” menüpontba belépve az „Egyenleg visszautalása” feliratú gombra kattintva a bankszámlaszáma megadásával kezdeményezheti az összeg visszatérítését.

Figyelem, a visszatérítés nem azonnali: az adatok bekerülnek az ELTE-re, ahol manuálisan végzik a visszautalást, emiatt több hét is eltelhet az igénylés és a pénz megérkezése között.

3. Határidők (a tanév elején)

● Nyilatkozatok feltöltése: folyamatosan, de szeptemberi étkezés igénylése esetén legkésőbb 2020. augusztus 26-ig.

● A megrendelés/befizetés rögzítésének határideje az e-Krétában: 2020. augusztus 27. reggel 9 óra

● Készpénzes befizetést választók megtehetik 2020. augusztus 24-26. között a gazdasági irodában (4. emelet, 8-15 óra), ahol Szabó Magdolna gazdasági ügyintéző áll rendelkezésükre (411-6500/3345).

Kapcsolódó linkek

Nyilatkozat étkezési térítési díj kedvezményhez
Szülői/gondviselői nyilatkozat diétás szolgáltatás igénylése esetén
Legutóbbi cikkeink a rovatban

C. F.

2023. február 24.

C. F. – írta a nevéhez Mindszenty József esztergomi érsek, amikor aláírta az első vallomásait az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) börtönében 1948 végén. Amikor Rákosi Mátyás megkérdezte Péter Gábort, hogy tudja-e, mit is jelent ez, az ÁVH vezetője annyit válaszolt: „valami vallási marhaság”. Rákosi azonban tudta, hogy a C. F. a „coactus feci” rövidítése, vagyis „kényszerből tettem, kényszer hatása alatt tettem”. Mindszenty visszaemlékezéséből ismerjük, hogy amikor a kihallgatását levezénylő ávósok rájöttek a rövidítés valódi jelentésére, agyba-főbe verték őt.

2,8 milliárdból fejleszti gyakorlóiskoláit az ELTE

2023. február 3.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem összesen 2,8 milliárd forintos EFOP-támogatást nyert el az öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskolájának fejlesztésére – jelentette be az egyetem rektora és kancellárja a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tartott projektnyitó ünnepségen. Az ELTE ezen támogatási összeggel a pályázó egyetemek között a legnagyobb összeget nyerte el.

Ilyen volt 2022

2022. december 30.

Képekben 2022.

Karácsonyi zenekavalkád az Apáczaival a YouTube-on

2022. december 22.

2022. november 29-én került megrendezésre az adventi koncert. A gyerekek magas színvonalú szólóprodukcióit, valamint a tanári és diákkórus műsorát óriási vastaps kísérte a Magna Aulában.

Miniterepgyakorlat

2022. december 15.

A 2022-es évi miniterepgyakorlatot az Apáthy-szikla és a Kecske-hegy között tettük meg a bioszfaktosok részvételével, Gál Ildikó és Sebőné Bagdi Ágnes tanárnők vezetésével.