Tízórai | Aktuális témák

Igazgatói tájékoztató az új munkarendről


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2020. március 16. | utolsó módosítás: 2020. március 16., 22:32

Olvasható az igazgató úr tájékoztatója a mai nappal bevezetett új munkarendről.

Az Apáczaiban is elindul a héten a digitális oktatás. Ennek legfontosabb tudnivalóit szedtem össze egy csokorba:

Nem tudjuk, meddig tart a jelenlegi helyzet, de igyekszünk a lehető legjobbat kihozni belőle. Kollégáink többsége már eddig is a digitális térben tartotta óráit vagy azoknak egyes részeit. Ezeket fogjuk most szélesebb körben kiterjeszteni. Remélem, az új típusú otthoni tanulás sok izgalmat, kényelmet és több egyéni odafigyelést jelent majd diákjainknak.

Fontos, hogy a gyerekek maradjanak otthon; az osztálytársaikkal, barátaikkal is online érintkezzenek, amíg a vészhelyzet el nem múlik. A hirtelen jött bezárást nem mindenki viseli egyformán jól. Próbáljon mindenki az iskolanapokhoz hasonló napi rutint, tanuló- és pihenőidőket kialakítani, a lehetőségekhez mérten minél több testmozgást végezni. Ebben kívánunk segítséget nyújtani testnevelő kollégáinkkal, akik korosztályokra és sportágakra alkalmazható heti edzésprogramokat fognak küldeni a gyerekeknek, melyeket otthon is el tudnak végezni.

Bár a gyerekek nem járnak majd be az iskolába, hivatalosan továbbra is tanítási napjaik lesznek, csak a tanulást otthon végzik a tanáraik útmutatásai alapján.

A hét folyamán minden szaktanár meg fogja keresni a gyerekeket, és tájékoztatja őket arról, hogy milyen felületen tartja velük a kapcsolatot. Kérem, az ezekhez az oldalakhoz szükséges regisztrációkat (ha még nem tették meg korábban) végezzék el.

Nem szigorúan véve órarend szerint zajlik majd a tanítás, hanem mindenki a tantárgy heti óraszámának megfelelő mennyiségű átnézendő/gyakorló anyagot fog kapni, amit a saját tempójában, a megadott határidőre sajátít el vagy old meg online tanári segítséggel. Ugyanakkor egyes kollégák bizonyos órái élő közvetítéssel vagy konferenciabeszélgetéssel valósulnak majd meg. Ezek tantárgyanként heti maximum egyszer fordulhatnak elő, az adott tárgy órarendben szereplő egyik (egyeztetett) időpontja alatt, és a lemaradók kedvéért később is visszanézhetőek lesznek.

Fontos, hogy a gyerekek rendszeresen nyissák meg elektronikus postafiókjaikat, illetve az egyes órákon használt felületeket. Ha nem értenek valamit, úgy érzik, lemaradtak, vagy segítségre van szükségük, jelezzék a tanáruknak.

Az osztályfőnökök és szaktanárok, valamint az iskolavezetés továbbra is készséggel áll rendelkezésükre, amennyiben kérdésük, problémájuk merül fel. A 2020. március 30-ra tervezett 2. féléves szülői fogadódélután természetesen elmarad, de bátran vegyék fel velünk a kapcsolatot írásban.

Az új rendszerben születendő osztályzatokat továbbra is az E-Kréta rendszerben tudják figyelemmel kísérni.

Az érettségi vizsgák időpontjai egyelőre az eredetileg tervezettek, de ez a későbbiekben változhat, várjuk erre vonatkozóan az Oktatási Hivatal tájékoztatását.

Az OKTV-k döntőit idén nem rendezik meg, a végső helyezéseket a korábbi fordulókon nyújtott teljesítmények alapján állapítják majd meg.

Végezetül szeretném kérni, hogy akinek internet-hozzáférési problémáik vannak, vagy tudomásuk van olyan családokról, ahol ez nem megoldott, jelezzék az iskolavezetésnek.

Kívánok mindannyiunknak zökkenőmentes átállást az új munkarend(ek)re, a szeretteinkkel töltött sok értékes időt és a megszokott kerékvágásba történő mihamarabbi visszatérést.

Üdvözlettel:

Salga Imre
igazgató
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.