Tízórai | Aktuális témák

Taneszközök hazavitele, új munkarend, étkezés lemondása


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2020. március 15. | utolsó módosítás: 2020. március 15., 12:23

A 2020. március 14-én este kiadott kormányrendelet értelmében az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A hétfői naptól az iskolába diák tanítási célból nem jöhet be, de a szükséges taneszközeit hazaviheti. Erre lehetőség kedden és szerdán lesz reggel 9 és délután 14 óra között. Kérem, hogy a gyerekek ne csoportosan jöjjenek. Természetesen szülő is elviheti a felszerelést.

2020. március 16-án (hétfő) egyelőre nincs teendőjük a diákoknak. Mivel a tantestület ezen a napon egyeztet és dönt a távoktatás részleteiről. Ennek eredményéről és a további teendőkről mindenkit értesítünk legkésőbb 2020. március 18-ig (szerda). Mivel nem tanítási szünet van, csak a munkarend változott meg, minden diák köteles figyelemmel kísérni a honlap és az osztályfőnökei, szaktanárai tájékoztatását.

Kérjük a kedves szülőket, hogy jelezze az iskolavezetésnél, akinek nincs otthon internet-hozzáférése.

Fenntartói döntéstől és a további rendeletektől függ, hogy a kollégium nyitva maradhat-e, és az intézményünk biztosít-e kiscsoportos gyerekfelügyeletet (a rendelet ezen részéből a gyakorlóiskolák kimaradtak).

A kormányrendelet értelmében hétfőtől az iskolában étkezni nem lehet. Kérünk mindenkit, hogy a megrendelt étkezéseit az E-Kréta rendszerben mondja le sürgősen, mert a nem lemondott étkezések ára a rendszer sajátosságai miatt lehetséges, hogy már nem lesz visszatéríthető. A lemondott étkezések ára viszont biztosan egy később felhasználható kreditbe kerül. Aki nem akarja/tudja ezt a kreditet felhasználni, annak az ELTE fogja majd tanév végén visszautalni.

Végezetül egy kérés a diákok felé: Tanáraitokkal mindent meg fogunk tenni azért, hogy a hirtelen kialakult helyzetben is a lehető legjobb oktatásban részesüljetek. Kérem, hogy Ti is tegyetek meg minden tőletek telhetőt, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb lehessen. Ehhez a szokottnál is nagyobb pontosságra, odafigyelésre, munkafegyelemre lesz szükség. Egyúttal saját és környezetetek egészsége érdekében kérem, hogy a hirtelen jött több szabadidőt belátással kezeljétek, és a csoportos programok helyett az egyéni pihenést és tanulást részesítsétek előnyben. Mindannyiunk fegyelmezettségén múlhat, hogy mikor térhet minden vissza a megszokott kerékvágásba.

Köszönöm.

Salga Imre
igazgató
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.