Tízórai | Aktuális témák

Friss előírások


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2020. március 13. | utolsó módosítás: 2020. március 13., 17:14

A mai napon frissült az ELTE tájékoztatása.

A mai napon frissült az ELTE Járványügyi Operatív Koordinációs Tanácsának tájékoztatása. Az új XII. pont mostantól felhatalmaz arra, hogy az előírásait az egyetemi fenntartású köznevelési intézményekben is alkalmazni lehessen. Ennek értelmében 14 napos otthoni karanténba vonulásra szólítom fel azokat, akik a (szintén frissült) XIII. pont értelmében az alábbi országokból tértek haza vagy szoros kapcsolatba kerültek onnan visszatért személyekkel: Kína, Dél-Korea, Olaszország, Irán, Franciaország és Németország Észak-Rajna-Wesztfália tartománya. Az érintettségről igazolás nem, csak bejelentés szükséges.

Az iskolában fertőzöttekről, vagy olyanról, akinek közvetlen hozzátartozója fertőzött, továbbra sincs tudomásunk az arra vonatkozó bejelentési kérésünk óta sem. Javaslom, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel iskolánk honlapját s az ELTE koronavírus-helyzettel foglalkozó oldalát. Kérek mindenkit a felelős szülői/tanulói magatartásra.

Köszönettel:

Salga Imre
igazgató
A legfrissebb cikkek a rovatban

Elhunyt Karakas Gábor

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.

Trianon: ami 1918 előtt volt, az történelem, ami utána, az mind velünk van

Éppen ma 100 éve, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot.

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.