Tízórai | Aktuális témák

Az igazgatói iroda műhelytitkai
A cikk linkje:
2007. április 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok második délelőttjén betekintést nyertünk iskolánk igazgatójának eddig titokzatosnak vélt irodájába, első alkalommal.

Amint beléptünk, szemünk elé tárult egy diákokkal körbevett tárgyalóasztal, és kezdetét vette a titkok feltárása. Az igazgató úr nagyon barátságos hangnemben szólított meg minket, és röviden ismertette, hogy mivel fog eltelni a rendelkezésünkre álló röpke hatvan perc. Bővebben tájékozódhattunk a vezetőség tagjainak feladatairól, az esetleges programok lebonyolításáról. Rövid szerepjátékkal beleélhettük magunkat egy megbeszélés folyamatába. A falakon elhelyezett képek alapján láthattuk, hogy az épület a maga idejében nagyon modernnek számított, és korszerűen volt felszerelve, az egyetem büszkeségének számított.

A beszélgetés végén feltehettük kérdéseinket, és sok problémánkra választ kaptunk. Munkácsy igazgató úr szavai szerint mindig készségesen vár bennünket, ha esetleg ötleteink, javaslataink vagy netán problémáink akadnak. KÖSZÖNJÜK!

Jövőre is nagy izgalommal várjuk a további titkok feltárását!

Lukács Ingrid
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.